Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voorlopig niet uitgaan in Arnhem: ‘we kunnen het nog een tijdje uitzingen’

Door Janneke Siemes 1 april 2020

Geen film buiten de deur kijken of een dansje wagen in een van de uitgaansgelegenheden van Arnhem. Alle maatregelen om het coronavirus te controleren zijn verlengd. Wij vragen ons af hoe het nu gaat met Focus Filmtheater en Luxor Live.

Filmzalen zijn akelig leeg

Ralph Dassen, algemeen directeur van Focus Filmtheater in Arnhem reageert niet verrast. “Voor Focus is dit natuurlijk ook een moeilijke periode. Onze filmzalen zijn akelig leeg, de projectoren draaien niet meer en in het anders zo gezellige café-restaurant is het nu donker en stil.”

De nieuwe datum voor de maatregelen verbaast hem niet. “We vinden het natuurlijk jammer, maar tegelijkertijd ook zeer begrijpelijk. Wij hadden dan ook rekening gehouden met dit scenario. Voorlopig houden we onze fysieke deuren gesloten, gelukkig zijn we digitaal nog hartstikke open. We zijn blij dat we bij het online platform Picl zijn aangesloten. Zo kunnen de liefhebbers van filmhuisfilms toch een groot deel van ons nieuwste aanbod zien.”

Zodra de overheid aangeeft dat Focus, andere filmhuizen en bioscopen weer open kunnen, en zij het zelf verantwoord vinden, kunnen Arnhemmers weer genieten van films op het grote scherm. “Tot die tijd wensen we iedereen die op wat voor manier dan ook, getroffen is door het coronavirus, veel sterkte en een goede gezondheid toe”, zegt Ralph.

Ook Luxor krijgt een klap

Stefan Rebergen, directeur van Luxor Live, geeft aan dat het een lastige tijd is. “Voor Luxor is alles verplaatst tot 1 juni. Wij zijn alweer ruim drie weken dicht. Luxor ontvangt een klein beetje subsidie maar dit is enkel 15 procent van de omzet die wij normaal draaien. Dit gaat waarschijnlijk nog wel een klap geven. Wij kunnen dit nog een tijdje uitzingen omdat het de afgelopen jaren ‘gelukkig’ erg goed gaat met Luxor.”

Ondanks de lastige tijd blijft Stefan positief. “Ik heb er bewondering voor hoe Arnhem, maar ook de rest van de Nederland, er tot nu toe mee omgaat. Hoe wij allemaal positief blijven. Ik heb het gevoel dat men weer wat meer geduld heeft met elkaar, misschien komt het omdat we nu minder bovenop elkaar zitten. Vorige week beschreef ik in een mail naar mijn eigen mensen om ook het mooie eruit te pakken. Bijvoorbeeld dat je nu dingen kunt doen waar je normaal gesproken niet aan toegekomen was.

Spannend met mooi weer

Stefan voegt hier nog aan toe: “Komend weekend belooft het twintig graden te worden. Dit vind ik wel spannend, ik ben benieuwd of iedereen zich dan ook aan de regels van het RIVM kan houden. Of de regels in mei weer verlengd worden, dat is natuurlijk koffiedik kijken. Het is te hopen dat na de meivakantie, als de scholen weer open gaan, de horeca en kappers ook langzaamaan weer open mogen.”

Dit hoopt de kappersbranche zelf ook, zo liet Jolanda Lagerweij, eigenaresse van DOT in het Modekwartier ons weten. “Ik ben bang dat veel salons het super lastig gaan krijgen. Maar dat geldt eigenlijk voor de hele middenstand. Waar de huur en personeelskosten heel erg hoog zijn”, zegt Jolanda bezorgd.

Liefde voor de klanten

De lieve berichten van klanten maken volgens Jolanda veel goed. “Wij krijgen als salon super lieve berichten van klanten. We missen ons werk en het contact met onze klanten enorm. Ik vertrouw erop dat vaste klanten achter ons team blijven staan.”  Het team van DOT kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. “Zorg goed voor jezelf en voor elkaar”, sluit Jolanda liefdevol af.

Lees ook

Help lokale ondernemers

Coronamaatregelen verlengd: ‘begrijpelijk, maar niet minder verdrietig’

Dit zag je al van verre aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. Helaas, ...

Oproep: deel je ‘zwaaifoto’ of bij kraambezoek ‘raamfoto’ met indebuurt Arnhem

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: foto's van mensen die op (kraam)visite gaan in tijden v...

Hilarisch! Arnhemse thuiskantoordieren die een tikkeltje eigenwijs zijn

Een lach toveren op je gezicht. Dat doen ze, elke dag weer; onze huisdieren. En ja, natuurlijk is he...

Meer over

Corona

adv.