Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sven beheert Facebookpagina Steun in de rug: ‘Ik wil mensen helpen die door de crisis in de problemen komen’

Door Jolinda van Alfen 26 november 2020

Arnhemmer Sven heeft een hekel aan stilzitten. En hij zet zich graag in om anderen te helpen. Onder meer door de acties die hij via zijn Facebookpagina Steun in de rug opzet. “We helpen mensen in Arnhem en omgeving die het zwaar hebben door de corona crisis.”

Sven zag in zijn omgeving mensen die door de coronacrisis geen werk meer hebben en niet in aanmerking komen voor steunmaatregelen. “Er zijn genoeg mensen die nu wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Niet alleen mensen die in de zorg werken, maar ook gezinnen die ineens zonder kostwinner zitten. Of anderen die getroffen zijn door de crisis. Met praktische hulp.”

Appeltaarten

Sven startte begin van de maand een appeltaartenactie. Zijn oproep om appeltaarten te bakken voor mensen in de zorg en anderen die wel een steuntje konden gebruiken, werd door omroep Gelderland opgepikt. “Ik kon een grote partij appels krijgen van Fruitkwekerij De Stokhorst. Zij wilden deze gratis doneren, als er appeltaarten van gebakken zouden worden. Ik heb zelf met vrienden heel veel appeltaarten gebakken de afgelopen dagen en er zijn aardig wat kilo’s appels opgehaald. De laatste appels geef ik weg om appelmoes van te maken.”

Boodschappen

Sven vertelt dat hij de afgelopen tijd ook tassen met boodschappen op verschillende adressen in Arnhem heeft gebracht. “Het moeten producten zijn die je wel even kunt bewaren. Waar je voor je voorraad wat mee kan. Grote zakken rijst, aardappelen en ook wel fruit.” Hoe komt hij aan de spullen om weg te geven? “Ik heb een aantal sponsoren en ik loop vaak tegen dingen aan. Dit heeft te maken met mijn achtergrond, ik heb als kok op festivals gewerkt. Ook reageren er steeds meer mensen op de oproepjes op Facebook.”

Meer hulp

Wat Sven betreft kunnen er nog wel adressen bij komen. En natuurlijk zijn donaties van harte welkom. “Er zijn best veel mensen die nu tussen wal en schip vallen. Tussen banen in zitten, of echt even niet aan de bak komen. Zelfstandigen die niet in aanmerking komen voor regelingen. Als we elkaar nou allemaal een beetje helpen. De voedselbanken redden het niet meer, zoveel mensen die hulp nodig hebben en steeds minder om in de pakketten te doen.” De missie van Steun in de rug is meer dan alleen maar voedselpakket afgeven. “We willen ook afleiding en vermaak bieden, om gedachten even verzetten.”

Hier lees je meer over Steun in de Rug 

 

adv.