Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoge Veluwe schrapt evenementen in heel 2020 en halveert entreeprijs

Door Jolinda van Alfen 1 april 2020

Heel wat evenementen en activiteiten in de eerste helft van 2020 zijn al geschrapt, maar Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaat een stapje verder. Zij cancelden alle publieksactiviteiten in heel 202o, ook de rondleidingen en excursies. 

De traditionele kerstmarkt, excursies, Highland Games, rondleidingen door het Jachthuis. Het zit er allemaal niet in dit jaar in het park. Deze maatregel is niet alleen voor de veiligheid genomen, maar vooral ook vanuit financiële overwegingen. Het park is het overgrote deel van de inkomsten kwijt door het coronavirus.

Ook musea en restaurant dicht

Op deze manier blijven de kosten voor het park zo laag mogelijk en wordt alleen het hoogst noodzakelijke beheer uitgevoerd. Het Parkrestaurant, de Parkwinkel, de speeltuin, het Museonder, Jachthuis Sint Hubertus, Kröller-Müller Museum, de beeldentuin, de Theekoepel en de camping zijn dicht. Maar deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 juni.

Natuurpark wel open

Het natuurpark is nog wél geopend voor bezoekers. Die kunnen nog steeds de gratis witte fietsen gebruiken om het park te verkennen. Ook betalen ze minder voor een toegangskaart: ze krijgen vijftig procent korting. Voor een volwassene kost een kaartje nu 5,50 euro.

Het park ingaan kan bij alle ingangen, behalve ingang Schaarsbergen. Die is gesloten. Even omrijden dus voor Arnhemmers. Overigens is Het Nationale Park De Hoge Veluwe alleen overdag, tussen 09.00 en 17.00 uur geopend. Kaartjes zijn enkel bij de ingangen Otterlo en Hoenderloo te koop, met pinpas.

Klagen = uit het park gezet worden

Volgens een woordvoerder van het park reageren de meeste bezoekers positief op de maatregelen. Voor wie niet meewerkt heeft het park strenge sancties bedacht.

Op de site staat dat bezoekers die in brieven, e-mails en berichten op social media en bij de medewerkers klagen over de aangepaste openingstijden en het afsluiten van de entree Schaarsbergen, geen toegang meer krijgen tot het park of uit het park worden verwijderd.

Mocht de situatie veranderen (bijvoorbeeld dat in augustus alle beperkingen zijn opgeheven), dan heroverweegt de directie de genomen maatregelen.

Lees ook:

Pas op in de Arnhemse bossen: de wilde zwijnen hebben weer jongen

Even een wandeling door het bos om een frisse neus te halen mag volgens de laatste richtlijnen van h...
Posbank boom

Maak een virtueel rondje over de Posbank!

Nu we met z'n allen zoveel mogelijk binnen zitten missen we de mooie Arnhemse natuur. Natuurlijk mag...

5 x lichtpuntjes in Arnhem tijdens deze crisis

Kun je wel een portie vrolijkheid gebruiken in tijden van coronacrisis? Ondanks alle maatregelen die...

Meer over

Corona

adv.