Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op het terras bij Stan & Co: ‘Er zitten nu spelregels aan een horecabezoek’

Door Madelon Spierenburg 29 mei 2020

Anderhalve meter afstand, reserveren, een maximum aantal mensen dat aanwezig mag zijn en ga zo maar door. Een hele lijst van regels waar de horeca zich aan moet houden wanneer zij op 1 juni open gaan. Het is fijn om na een paar maanden weer in het zonnetje plaats te kunnen nemen op het terras, maar hoe ziet dat er bij een van de grootste terrassen van Arnhem uit?

Opening 1 juni 2020

Niet alle horecazaken in Arnhem hebben ervoor gekozen om open te gaan op 1 juni vanwege de hoeveelheid regels waar zij zich aan moeten houden. Het is erg jammer, maar niet alle cafés en restaurants kunnen anderhalve meter afstand waarborgen vanwege gebrek aan ruimte.

Een restaurant dat er wél voor heeft gekozen om vanaf maandag 1 juni gasten te ontvangen is STAN&CO, de medewerkers zijn daarom druk bezig om alles voor te bereiden voor de opening. “Deze situatie is voor iedereen nieuw. Er zitten nu spelregels aan een horecabezoek vast”, zegt Rinse van Zuilen, assistent-bedrijfsleider van STAN&CO.

Aantal gasten

‘De huiskamer van Arnhem’ gelegen aan het Willemsplein mag ondanks de ruimte opzet binnen ook maar 30 gasten ontvangen. Wat een groot voordeel is, is het grote terras bezitten. Daar mogen zo veel mogelijk mensen zitten. Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de anderhalve meter afstand. Op dit moment is er op het terras ongeveer plek voor 75 gasten. Dat hangt natuurlijk ook af hoeveel gasten en in wat voor een samenstelling deze komen. Éen huishouden mag samen plaatsnemen zonder de anderhalve meter afstand te waarborgen. Kom je met een ander gezelschap dan je huishouden? Dan moet dit wel.

Reserveren

Net zoals de andere horecazaken in Arnhem maakt STAN&CO ook gebruik van reserveringen. Voor een plek binnen is het verplicht om te reserveren. “Daarnaast hebben wij ook een deel van het terras afgezet voor reserveringen”, zegt Rinse. Voor het andere deel hoeft men niet te reserveren, maar vol is vol.

Ontvangst en bediening

Voordat de gasten plaats kunnen nemen aan een tafeltje worden ze eerst ontvangen door een medewerker van STAN&CO. Vervolgens wordt er gevraagd of je allen op hetzelfde adres woont of niet en of er gezondheidsklachten zijn.

STAN&CO serveert naast drankjes ook maaltijden en borrelhapjes. Deze zullen door middel van een bijzettafeltje geserveerd worden om fysiek contact zo veel mogelijk te mijden. “Het wordt wel erg afstandelijk en dat vind ik erg jammer maar het is belangrijk dat we ons nu aan de regels houden zodat we in de toekomst weer écht de huiskamer van Arnhem zijn”, zegt Rinse.


Meer over STAN&CO ontdekken?

STAN&CO restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 00:00

Willemsplein 46, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

adv.