Handig! Met deze registratietool kun je straks weer op het terras zitten
Ben jij ook al aan het duimen draaien dat de terrassen in Arnhem aan het einde van deze maand weer…
Afgelopen week lekte er informatie uit over de coronamaatregelen: de terrassen zouden 21 april weer open gaan. Deze geplande versoepelingen zijn uitgesteld en vooralsnog een week opgeschoven tot 28 april. De Arnhemse horecaondernemers zijn niet verrast.
“Elk weldenkend mens had al verwacht dat na de ophef in de ziekenhuizen het kabinet zich terug zou trekken”, aldus Sander Wind, de eigenaar van FortVier en voorzitter van horeca Gelderland. “Laten we nu hopen dat er niet alleen naar de terrassen wordt gekeken, en we ook binnen weer veilig open kunnen.” Ook horecaondernemer Jan van Hooijdonk was niet verbaasd. “Eerst zien en dan geloven. We blijven hoopvol en we kijken ernaar uit om elkaar snel weer op het terras te zien.”
Het wisselvallige Nederlandse weer werkt niet in het voordeel van Arnhemse horecatijgers. Zo merkt de eigenaar van Café Caspar, Wolter de Bes op: “Wij hebben stevige aantekeningen bij het alleen openen van de terrassen, omdat dit financieel weinig biedt. Je werkt met veel verse producten en als je twee dagen wel open kan met mooi weer en de rest niet, dan levert dit niet veel op.”
Zo denkt Werry van Leeuwen, eigenaar van restaurant Sugar Hill er ook over. “Ik wil het liefst gewoon vol gas geven en binnen openen. Want drie dagen het terras open en drie dagen dicht is niks.”
Kees van Mierlo eigenaar van restaurant Goed Proeven vertelt: “Ze doen het niet om ons te pesten. Het gaat erom dat iedereen zo veel mogelijk gezond blijft. Natuurlijk is het lastig, maar een extra week kan er nog wel bij. Als het niet anders kan, dan kan het niet anders. Zodra het aantal besmettingen weer zakt, dan is het verantwoord om dingen open te gooien.”
Lion Hermsen, eigenaar van restaurant Momento had het uitstel van de versoepeling al zien aankomen. Hij heeft zelfs zijn eigen voorspelling gemaakt over de opening van de horeca. “Ik ga ervan uit dat we halverwege mei of richting Pinksteren open gaan. Daar zijn we ons team op aan het voorbereiden.” Hij stelt: “Ik heb liever dat we in een keer goed open gaan, dan heel even open en daarna gelijk weer dicht.”
In onze gids
Populaire rubrieken