Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Arnhem

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. We kijken naar het aantal gemelde coronabesmettingen in Arnhem.

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in Nederland in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week. In totaal zijn er in de periode van 22 juli tot en met 4 augustus zestien Arnhemmers positief getest op het coronavirus.

Besmettingen in de omgeving van Arnhem

Is het aantal besmettingen veel of juist weinig in vergelijking met de regio? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Als we op de kaart kijken, zien we dat er in de gemeente Ede 19 besmettingen zijn geregistreerd. Iets meer dan in Arnhem dus. In Apeldoorn zijn dat er dertien, juist weer iets minder.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook

Hiervoor kun je een coronaboete krijgen in Arnhem

Boetes voor fietsers, parkeerboetes, we kennen ze allemaal. Nieuw dit jaar zijn de coronabekeuringen...

7 x zo krijg je deze zomer geen (corona)boete in Arnhem

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

Meer over

Corona Nieuws

adv.