Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x zo krijg je deze zomer geen (corona)boete in Arnhem

Door Carin van der Meij 9 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet? En dan zijn er ook nog de (versoepelde) coronaregels. Wij nemen de regels voor zomerse activiteiten in Arnhem met je door.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Foto: indebuurt Arnhem

Op een hete dag in Arnhem willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je met meer dan 2 bent, niet tot hetzelfde huishouden behoort en je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Redacteur Jolinda is klaar voor de trein. Een mondkapje is verplicht in het OV.

Een dagje naar Utrecht, een bezoekje aan Burgers’ Zoo of de Apenheul: eropuit in de omgeving van Arnhem is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden. Dus uit eten en ruim parkeren? Het kan!

9 x restaurants in Arnhem met een parkeerplaats voor de deur

De dagen zijn weer regenachtig. Wel zo fijn als je droog aankomt als je uit eten gaat. Enneh, de par...

Start je motor maar: Arnhem heeft een nieuwe drive-thru

De lekkere nieuwtjes vliegen je om de oren in Arnhem. Dit keer een fijn bericht voor iedereen die ge...

Concert

Foto: indebuurt

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door dei 1,5 meter afstand – en kan je naar optredens in bijvoorbeeld Musis of in het weekend naar Brasserie de Boerderij waar live muziek is. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Foto: indebuurt

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in zwembad Klarenbeek. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

9 x buiten zwemmen in Arnhem en omgeving

Verkoeling, please! Dat is het enige wat wij kunnen denken als de temperaturen weer ver boven de 25 ...

Varen bij Arnhem

Foto: indebuurt Arnhem, Janneke Siemes

Niets is fijner dan op een warme dag varen op de Rijn. In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een bootje huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Nog meer zomerse dingen doen zonder boete

We hebben al eens op een rijtje gezet hoe je zomerse dingen kunt doen zonder dat je op de bon wordt geslingerd:

Handig! Deze dingen moet je weten als je deze zomer geen boete wilt krijgen

Het is lekker weer en dat betekent dat we weer kunnen genieten van zwemuitjes, barbecues en avondjes...

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.