Cindy’s zoon gaat om het weekend naar een pleeggezin: ‘Ik voel me heel erg gesteund door het gezin’

Aangeboden door entrea lindenhout

Foto: stockbeeld

Soms heb je gewoon wat extra hulp nodig. Voor de één is dat een goed gesprek, voor de ander is dat net een beetje meer. Entrea Lindenhout is er voor gezinnen die hulp en begeleiding nodig hebben bij het opvoeden en opgroeien van hun kind.

De organisatie helpt gezinnen ​onder andere met ondersteuning door middel van pleegzorg. Deze ondersteuning wordt op verschillende manieren geboden: voltijd en deeltijd. Speciaal voor indebuurt werden Liam en zijn moeder Cindy geïnterviewd. Liam gaat om het weekend naar een ‘logeergezin’. Het bijzondere gesprek met Liam en zijn moeder, lees je hier.

Logeergezin

Cindy is alleenstaande moeder van Liam. Ze noemen het pleeggezin eigenlijk ‘logeergezin’. Dit woord voelt fijner aan. Liam gaat om het weekend naar zijn logeeradres bij Sanne en Joris. Cindy vertelt: “Door verschillende persoonlijke omstandigheden wil en kan ik mijn eigen netwerk niet belasten. Om goed voor mijn kinderen en mijzelf te kunnen zorgen, heb ik af en toe wat ondersteuning nodig.”

Liam wil graag zelf ook wat vertellen: “Voor mama is het moeilijk om het allemaal alleen te doen. Als ik naar Joris en Sanne ga, kan zij voor zichzelf zorgen. Ik vind het leuk om daar naartoe te gaan. Soms gaan we op pad en doen we leuke dingen. We blijven ook wel eens het weekend thuis en dan speel ik met de Lego of de Kapla.”

Lees verder onder de foto >

Foto: stockbeeld

Leuke uitjes

Liam doet leuke dingen met Sanne en Joris. Nu Cindy weer werkt, gaat ze er ook weer vaker samen op uit met hem. Ze heeft het nu financieel breder. Daarover vertelt ze: “In het begin miste ik Liam als hij het weekend wegging. Daarnaast deden ze samen leuke dingen, zoals een uitje naar Jump Square of iets lekkers eten bij het pannenkoekenhuis. Nu kan ik dat hem zelf ook weer bieden en dat maakt het makkelijker.”

De gewone dingen

Koken, op bezoek bij familie én zijn eigen kamer: Liam is in deze weekenden onderdeel van het gezin. Hij doet mee met de ‘gewone’ dingen. Daarnaast heeft hij daar een harige vriend, hun hondje Jimmie. “Het was in het begin best wel een beetje wennen. Andere mensen en een andere stad. Nu is er eigenlijk niks meer wat ik niet leuk vind”, vertelt Liam. Wat hij het allerleukste vindt? “Het uitlaten van Jimmie én ik heb mijn eigen Pokémon dekbedovertrek!”

We doen het samen

Cindy, Joris en Sanne hebben goed contact met elkaar. Cindy: “Op zaterdagmiddag heeft Liam altijd een voetbalwedstrijd. We overleggen dan over de tijd voor het ophalen. Het is heel fijn om zulke dingen te kunnen overleggen. Ik krijg tijdens de weekenden en vakanties veel berichtjes over hoe het met hem gaat.”

Een man in zijn leven

Stoeien, gekke moppen vertellen of een balletje schoppen: deze dingen doe je meestal met een vader. Voor Liam is heel fijn dat er een man in zijn leven is. “Liam mist soms een vaderfiguur. Nu kan hij met Joris voetballen en stoeien”, vertelt Cindy. Liam vult Cindy lachend aan: “Mama kan ook niet voetballen, dus dat doen we ook nooit!”

Lees verder onder de foto >

Foto: stockbeeld

Verschillende soorten hulp

Voor wie aan pleegzorg denkt, denkt misschien niet direct aan parttime pleegzorg. Toch zijn er verschillende opties: zowel in voltijd als in deeltijd. Daarnaast kun je ook nog kiezen tussen dagen en weekenden. De meeste deeltijd pleegzorg valt in het weekend en soms met vakanties. De zorg blijft zo lang dat nodig is.

Perfecte match

Liam komt in de weekenden en dat wordt ook wel weekendpleegzorg genoemd. Cindy en Liam zijn allebei heel blij met de tijd die ze krijgen door en mét Joris en Sanne. Cindy vertelt: “Joris en Sanne passen perfect bij ons. Hij past heel goed in hun gezin. Ze zijn lief en duidelijk naar hem. Hij heeft veel baat bij de regels en structuur. Ik voel me heel erg gesteund voor het gezin. Ik vraag me af of ze wel weten hoeveel ze voor ons betekenen?!”

Win-win

Cindy heeft een tip voor mensen die twijfelen over pleegzorg: “Gewoon proberen. De matching wordt heel nauwkeurig gedaan. Ze kijken echt goed naar wat bij het kind, ouders en pleegouders past. Het heeft even tijd nodig, maar doordat Liam naar Joris en Sanne gaat, heb ik het gevoel dat ik hem niet meer tekort doe. Daarnaast kan ik aan mezelf werken. Dat is echt een win-win situatie.”

Interesse

Ben je geïnspireerd geraakt door het bovenstaande verhaal en wil je zelf ook iets betekenen voor kinderen zoals Liam? Dat kan! Meer informatie kan je hier aanvragen. Wil je liever eens in gesprek met een pleegzorgwerker​, hulpverlener of een ervaren pleegouder? Kom dan eens naar een infoavond!

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Hier in Arnhem kun je naar de huisarts buiten werktijd”

Hier in Arnhem kun je naar de huisarts buiten werktijd

huisartsenpost Arnhem
Ga naar “Dennis neemt vaak een ijskoud bad: ‘Mijn zoons van 12 en 8 gaan mee’”

Dennis neemt vaak een ijskoud bad: ‘Mijn zoons van 12 en 8 gaan mee’

Dennis koudetraining ijsbad
Ga naar “Dry january: deze Arnhemse horecazaken hebben luxe alcoholvrije drankjes”

Dry january: deze Arnhemse horecazaken hebben luxe alcoholvrije drankjes

alcoholvrije drankjes

In onze gids

Ga naar “FortVier Schuytgraaf”

FortVier Schuytgraaf

 • Laakoever 401
 • Vrijetijd en uitgaan
 • Gesloten
Uitkijken over het water bij FortVierUitkijken over het water bij FortVier

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3”

COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime”

Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime

 • Aethon
 • Parttime
Ga naar “Medewerker klantenservice frontline”

Medewerker klantenservice frontline

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Financieel Administratief Medewerker”

Financieel Administratief Medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker bedrijfscatering”

Medewerker bedrijfscatering

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Arnhem”

Carnaval 2023 Arnhem

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Flow Freedom Festival”

Flow Freedom Festival

 • 6 mei 2023
flow freedom festival doen op 5 mei in arnhem
Ga naar “Hoogte 80 festival”

Hoogte 80 festival

 • Van 18 mei t/m 21 mei
Ga naar “Galaconcert On-Ganse”

Galaconcert On-Ganse

 • Van 4 feb t/m 5 feb
Ga naar “Zomervreugde Festival”

Zomervreugde Festival

 • Van 25 jun t/m 26 jun
zomervreugde festivalzomervreugde festival