Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eric Corton vraagt aandacht voor Arnhemse mantelzorg: deel online ervaringen met elkaar

Door Janneke Siemes 19 oktober 2020
Op donderdag 22 oktober vindt er een online meet-up plaats om te praten over mantelzorg. Georganiseerd door Moeder aan de lijn en Eric Corton, zodat mantelzorgers uit Arnhem ervaringen kunnen uitwisselen. Dat hier behoefte aan is, bleek uit de succesvolle eerste editie. 

Vanwege corona vindt de meet-up in Arnhem online via Zoom plaats, klik hier om je gratis aan te melden. De inloop is van 13.30 tot 14.00 en het programma start stipt om 14.00 uur, tot circa 15.45 uur. “De bijeenkomst is voor iedereen die voor iemand zorgt, of daarmee te maken krijgt”, vertelt Shana Kopp namens Moeder aan de lijn. De organisatie bracht in 2018 een gelijknamige documentaire uit om aandacht te vragen voor mantelzorgers.

Moeder aan de lijn

In Moeder aan de lijn, een film van New Amsterdam Film Company en Human, volgt regisseur Nelleke Koop drie vrouwen die er altijd zijn voor hun hulpbehoevende moeders, naast hun eigen carrière en privéleven. Dit doen Elien, Carin en Hanna uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. Moeder aan de lijn ging in 2018 in première op het Nederlands Film Festival en werd daarna uitgezonden op NPO2.

Bekijk de documentaire

Heb jij de documentaire ‘Moeder aan de lijn’ nog niet gezien? Bekijk het hieronder:

Wat betekent het om voor iemand te zorgen?

Presentator Eric Corton (bekend van televisie) gaat tijdens de Zoom meeting op donderdag 22 oktober in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. “Dat doet hij aan de hand van fragmenten uit de documentaire”, ligt Shana toe. “Of het je moeder, man, broer, dochter of buurvrouw is, hoe doe jij dit? Waarom heb je deze taak op je genomen en wat betekent het voor jouw leven? Wat heb je nodig en wie kunnen jou daarbij helpen?” Ze noemt dit als enkele voorbeelden van vragen die aan bod zullen komen. Volgens de organisatie van ‘Moeder aan de lijn’ moet mantelzorg beter bespreekbaar worden gemaakt, omdat het een enorme impact op levens kan hebben.

Lees ook:

Exclusief wonen: deze prachtige woning in Ressen staat te koop

De woningmarkt in Arnhem is overhit. Er is meer vraag dan aanbod en dat maakt dat woningen als warme...
Harmen Miyagi & Jones

Horecaondernemer Harmen geeft inspirerende tips: ‘Kijk vooral naar wat wél kan!’

Positief blijven bij tegenslagen. Een van de vaardigheden die je als ondernemer moet bezitten. Dit j...

Solliciteren maar! 7 x deze bedrijven zijn dringend op zoek naar Arnhemmers

Dringend op zoek naar een (bij)baan in Arnhem of omgeving? Indebuurt helpt je graag op weg, daarom h...

Genieten! 7 x zo mooi is Arnhem in de herfst

De één vindt het heerlijk, van de ander mag het zo snel mogelijk weer voorbij zijn. De herfst. Kijk ...

adv.