Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zin in natuur? Dit zijn de mooiste parken in Arnhem om te chillen

Door Brechtje van Dam 23 juni 2019

Krijg jij ook zo’n hunkering naar natuur als de zomer begint? Om even weg uit de drukkende warmte van de stad te zijn en met je blote voetjes in het gras te staan? Nou, bof jij even! Want Arnhem kent megaveel heerlijk groene gebieden waar je met een kleedje en een fles wijn de middag door kunt brengen. Deze parken in Arnhem zijn wij dol op. 

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Angerenstein

hallo arnhem angerenstein
fotocredit: Gelders archief 301

Park Angerenstein voelt een beetje als het kleine broertje van Sonsbeek: het is ook een aangelegd park met een statig landhuis, maar dan kleiner. Er zijn speelgelegenheden en je kunt er leuk lopen met je hond. Angerenstein wordt vaak vergeten als alternatief op Sonsbeek. Het park ligt in Arnhem noord, ten noorden van de Velperweg. De omliggende wijk draagt dezelfde naam.

Park Lingezegen

parken in arnhem

Lingezegen is het park waar de Rijkerswoerdse Plassen onderdeel van uitmaken. Je kunt er dus heerlijk zwemmen in de zomer. Maar Lingezegen is ook als de temperaturen minder hoog zijn perfect voor een chillsessie of een wandeling.

Klarenbeek

honden loslopen arnhem park klarenbeek
foto: facebook Park Klarenbeek

Nee, niet alleen een zwembad. Klarenbeek is ook een park! Een druk bezocht park, zeker voor hondenbezitters. Oorspronkelijk was dit gebied een van de oudste landgoederen in Arnhem. Je vindt dit park bij de Thomas a Kempislaan en de Weg achter het Bos. Het gebied wat nu Park Klarenbeek is, hoorde eerst bij het voormalige klooster Monnikenhuizen.

Immerloo Park

immerloo park parken in arnhem
Fotocredit: Mario

Een stukje groen in Arnhem dat vaak wordt vergeten, is het Immerloo Park, op de zuidelijke oever van de Immerlooplas. Het Immerloo Park is aangelegd tussen 1969 en 1972 en was daarmee het eerste stadspark in het stadsdeel Arnhem-Zuid. Je kunt er heerlijk wandelen maar er zijn ook vaak feesten in dit gebied, zoals het Immerloo Park Festival.

Zypendaal

huis zypendaal bezienswaardigheden in arnhem
Foto: Facebook huis Zypendaal

Nog zo’n statig park in Arnhem Noord is park Zypendaal, waar ook weer een prachtig landhuis te zien is. Om het huis heen ligt een kleine gracht en er is veel water in de omgeving. Zypendaal grenst aan park Sonsbeek en net als Sonsbeek is Zypendaal in de Engelse landschapsstijl ingericht. Er worden vaak markten georganiseerd en soms, tijdens een open dag, kun je ook het huis van binnen bekijken.

Park Presikhaaf

Vlakbij de HAN in de wijk Presikhaaf vind je ook Park Presikhaaf. Het park ligt grofweg tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen en het Winkelcentrum Presikhaaf. Je kunt in dit park heerlijk onderuit in het gras liggen, maar het absolute hoogtepunt? Dat moet toch wel de stadsboerderij Presikhaaf zijn. Een leuk (gratis) uitje met kinderen!

Park Gulden Bodem

gulden bodem parken in arnhem

Gulden Bodem is een park en voormalige buitenplaats aan de noordzijde van onze stad. Het grenst aan Zypendaal en Sonsbeek. Aan de westzijde van het gebied ligt de Zypendaalseweg. Het park bestaat voornamelijk uit bossen met een grote vlakte, en er is nog een oud koetshuis te zien. Grappig feitje: zowel park Gulden Bodem, Zypendaal als Sonsbeek zijn een Rijksmonument.

Sonsbeek

Deze kennen we allemaal wel, maar van alle parken in Arnhem moeten we toch ook even ons Park Sonsbeek noemen. Vlakbij het centrum, supergroot, vol leuke evenementen en horeca: niet te missen!

Lees ook:

sonsbeek vroeger water

Prachtig! 9x foto’s van Park Sonsbeek uit de vorige eeuw

Waar zoek je verkoeling op een zomerse dag? Sonsbeek. Waar zijn de leukste markten en festivals? Son...

Tijd voor het terras? Check hier de grote indebuurt-terrassengids

Niet om op te scheppen, maar bij indebuurt hebben we inmiddels behoorlijk verstand van Arnhemse terr...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.