Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 dingen die jij nog niet wist over de binnenstad van Arnhem!

Aangeboden door Stichting Platform Binnenstad Arnhem 10 juli 2020

Wil je een nieuwtje horen? Ga het gesprek eens aan met lokale ondernemers, want daar vind je de mooiste verhalen. De leukste feitjes hebben wij voor je op een rijtje gezet, de uitgebreide verhalen vind je hier. Lees je mee?

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Anke en Nick van Pollmann zijn de vierde generatie uit een familiebedrijf

Anke en Nick van Pollmann. Foto: Chrissie Sewalt

Wist je dat Pollman al bestaat sinds 1890? Je vindt ze tegenwoordig in de ‘7 straatjes’ van Arnhem, deze plek diende voorheen als magazijn. Dit familiebedrijf is niet alleen bijzonder omdat ze al 130 jaar bestaan, maar ook omdat ze al sinds 1997 een online webshop hebben. Neem eens een kijkje op servies.nl of bezoek Pollman in de gezelligste winkelstraat van het centrum!


Meer over Pollmann ontdekken?

Pollmann woonwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Kerkstraat 41a, Arnhem

Bekijk meer:woonwinkels

Hij komt uit Duitsland maar startte een zaak op in Arnhem

Patrick Prinz van Kaldi. Foto: Chrissie Sewalt

Patrick Prinz is sinds 2019 te vinden in de Weverstraat als trotse eigenaar van Kaldi. Maar wist je dat hij uit Duitsland komt? Misschien kom je hier weleens voor een koffie to go tijdens het winkelen, maar wanneer je koffiemachine aan vervanging toe is zou je ook hier naartoe moeten gaan. Patrick heeft veel verstand van koffiemachines en adviseert je graag in de zoektocht naar de perfecte machine voor jou. Want de barista skills beginnen bij de juiste machine. Ook leuk: Patrick geeft barista trainingen. Meer over Patrick lees je hier.


Meer over Kaldi Arnhem ontdekken?

Kaldi Arnhem restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 17:00

Weverstraat 13b, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ze ging naar slagerij Evers voor vlees, maar vond daar haar ware liefde

Peter & Janet Hupkes van Slagerij Evers. Foto: Chrissie Sewalt

Slagerij Evers bestaat al 150 jaar. Peter Hupkes is de huidige eigenaar en begon hier in 1982 als leerling slager. Niet alleen is hij binnen het bedrijf gegroeid, hij heeft er zelfs zijn ware liefde ontmoet. Zo vertelt hij: “Mijn vrouw was eerst klant bij mij, later is zij in de zaak komen werken en van het één kwam het ander. Nu zijn we getrouwd en runnen deze zaak al bijna twaalf jaar samen.” Het hele verhaal over deze tortelduifjes lees je hier.


Meer over Slagerij Evers ontdekken?

Slagerij Evers slagers

Gesloten08:00 - 16:30

Kerkstraat 14, Arnhem

Bekijk meer:slagers

In deze winkel vind je meer dan duizend Italiaanse producten!

Gerard Vermeulen van Woarst Delicatessen Salumeria. Foto: Chrissie Sewalt

De naam Woarst doet je geloven dat er alleen worst te verkrijgen is, maar niets is minder waar! Je vindt hier ruim duizend verschillende producten die direct uit Italië komen. Denk aan een goede olijfolie, truffel, pasta’s, wijnen en de absolute topper: cantuccini’s! Deze Italiaanse koekjes zijn pure ambacht en worden met de hand gemaakt in Florence. “Als we ze op maandag bestellen, dan hebben we ze dinsdag of woensdag in huis”, vertelt Gerard trots. Dus, trek in iets lekkers? Loop eens binnen of bestel via de webshop. Tip: via de webshop bestel je ook heerlijke belegde broodjes. Het hele verhaal van Gerard Vermeulen en Matthias Peuser vind je hier.


Meer over Woarst delicatessen ontdekken?

Woarst delicatessen speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:00

Bentinckstraat 55, Arnhem

Bekijk meer:speciaalzaken

Van een baan in de zorg naar een eigen zaak met aandacht voor verstandelijk beperkten

Ellen Suykerbuyk, Even naar Sofietje. Foto: Chrissie Sewalt

Ellen en haar man Erik hebben jarenlang in de zorg gewerkt. Sinds 2014 zijn ze te vinden in de Wielakkerstraat bij ‘Even naar Sofietje’. Een cadeauwinkel waar ook mensen met een verstandelijke beperking werken. Zij worden begeleid door Ellen en haar partner. Lees het hele verhaal over deze bijzondere ondernemers op de website van Binnenstad Arnhem.


Meer over Even naar Sofietje ontdekken?

Even naar Sofietje cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Wielakkerstraat 3, Arnhem

Bekijk meer:cadeauwinkels

Als iemand van de rechtbank en gemeentereiniging samen koffie drinken, is zijn dag compleet!

Walter Jurrius van Walt. Foto: Chrissie Sewalt

Walter Jurrius heeft jarenlang gewerkt in het hoge segment binnen de horeca. Hoewel hij het erg spannend vond om iets voor zichzelf te beginnen, deed hij het toch. Eerst als franchisenemer van Doppio, maar sinds begin dit jaar volledig voor zichzelf onder de naam Walt. Hij vindt het ondernemen fantastisch, vooral vanwege de verschillende soorten mensen die hij daardoor tegenkomt. Als een medewerker van de rechtbank en de gemeentereiniging naast elkaar een kop koffie doen, dat geeft Walter voldoening.


Meer over Walt ontdekken?

Walt ontbijtrestaurants

Gesloten08:00 - 18:00

Koningstraat 16B, Arnhem

Bekijk meer:ontbijtrestaurants

Op deze locatie zitten twee bedrijven onder één dak

Angela Hoedt en Daniela Barbosa da Silva van de Koekfabriek. Foto: Chrissie Sewalt

Deze winkel startte als koffiewinkel maar richt zich nu volledig op het bakken van koekjes. Héle bijzondere koekjes, want in deze bakkerij werken alleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze worden begeleid door een professionele zorginstelling en zo vormt de Koekfabriek dus twee bedrijven in één. Nieuwsgierig naar het volledige verhaal? Lees hier verder.


Meer over Koekfabriek ontdekken?

Koekfabriek bakkers

Gesloten10:00 - 17:00

Rijnstraat 17, Arnhem

Bekijk meer:bakkers

De verhalen van lokale ondernemers

Achter elk raam schuilt een verhaal, dat zijn veel verhalen als je de winkels in onze binnenstad telt. Binnenstart Arnhem vertelt een gedeelte van deze verhalen op hun vernieuwde website. Voor de overige verhalen moet je zelf maar eens de binnenstad in gaan. Op bezoek bij één van deze ondernemers.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Platform Binnenstad Arnhem. Meer over Stichting Platform Binnenstad Arnhem ontdekken?

Stichting Platform Binnenstad Arnhem gemeente en lokale diensten

Bovenbeekstraat 21, Arnhem

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.