Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantiegevoel in Arnhem: dit terras heeft Mediterraanse sferen

Aangeboden door Dudok 26 juli 2020

Heb jij de zomer in de bol? Zo niet, stel je dan het volgende voor: Je zit midden in het centrum van Arnhem. Het geluid van water op de achtergrond, een verkoelend drankje en een verrukkelijke salade. Alle ingrediënten voor het zomergevoel zijn er! En de zon, daar blijven we gewoon op hopen.

Wie de afgelopen weken door het centrum van Arnhem liep, zal zich ongetwijfeld verwonderd hebben over de transformatie aan de Jonas Daniel Meijerplaats. Een flink deel daarvan is nu namelijk het terras van Dudok. De gerestaureerde Eusebius recht tegenover het restaurant was al een blikvanger, maar de nieuwe deuren maken ‘m extra speciaal. Vanaf het terras heb je eersterangs zicht op dit stuk vakmanschap!

Zomer bij Dudok
Oleander en agapanthus oftewel Afrikaanse lelie op het terras van Dudok. Fotocredit: Masha Bakker

Groot terras

Het terras was voor de heropening op 1 juni een stuk kleiner. “We hebben toestemming gekregen om het terras uit te breiden naar de Jansbeek en de Koningstraat”, vertelt Robert Wittenberg, manager van Dudok Arnhem. “Het is altijd al een wens geweest om de oversteek te mogen maken naar de Jansbeek, dus dat het terras nu daadwerkelijk uitgebreid is, dat is natuurlijk geweldig nieuws.”

Lovende reacties

Het uitgebreide terras zorgt niet alleen voor vreugde bij de horeca-ondernemers, ook onder de gasten bevalt het verruimde terras goed. “Met mooi weer is dit natuurlijk dé plek om te genieten, want een plek aan het water brengt direct het zomergevoel naar boven. Naast de reguliere menukaart serveren we dan ook een paar heerlijke zomerse specials.”

Verfrissende salades van Dudok Arnhem
De perfecte salade voor een warme zomerdag? Volgens Dudok Arnhem is dat een Franse Salade Niçoise. Fotocredit: Masha Bakker

Mediterrane sferen

Waan je even in mediterrane sferen met de klassieke Franse Salade Niçoise. Die van origine uit Nice komt, de hoek van de Middellandse Zee. Een échte zomerse maaltijdsalade dus. Rijkelijk gevuld met: sperziebonen, tomaten, ei, rode ui, krieltjes, ansjovis, zwarte olijven, kappertjes en natuurlijk verse gegrilde tonijn. Robert: “Onze wijntip? Deze salade laat zich perfect combineren met een glas Barbebelle rosé uit de Provence.”

Zomerse dorstlessers van Dudok Arnhem
Waar ga jij voor? De huisgemaakte ijsthee of zomerse coctail? Fotocredit: Masha Bakker

Verfrissende dorstlessers

Een fijne dag in het centrum op een goede manier afsluiten? Neem plaats in de comfortabele strandstoelen met een lekkere Aperol of Campari erbij. Een perfect zomers drankje: niet alleen vanwege de verfrissende smaken, maar ook vanwege de sprankelende kleuren. Dudok Arnhem serveert de Aperol zoals het hoort: met prosecco, bruiswater en een schijfje sinaasappel. Ook Campari wordt in de mix geserveerd: je kunt kiezen uit Campari-jus of Campari-tonic. Kies jij deze zomer liever voor alcoholvrije alternatieven? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Of wat dacht je van een huisgemaakt drankje? Ze serveren hier ijsthee met natuurlijke aroma’s van jasmijn, rozen en lychee en ijskoffie.

Lees ook:

Nieuwe deuren Eusebius

De Eusebius heeft nieuwe deuren en deze tekst staat erop

Ben je afgelopen dagen langs de Eusebius gelopen? Dan is het je misschien wel opgevallen dat de deur...

Say cheese: deze beroemde Arnhemse taart wordt nu ook thuisbezorgd

Je verjaardag, trouwjubileum of examenfeestje ziet er misschien wat anders uit dan normaal, dat bete...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dudok. Meer over Dudok ontdekken?

Dudok restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 22:00

Koningstraat 40, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.