Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantie in Arnhem: wat is er deze zomer allemaal te doen?

Door Jolinda van Alfen 5 juli 2017

Komende weken geen retourtje (of enkeltje) Frankrijk, Italie of Spanje in de planning? Helemaal niet erg, want in Arnhem is deze zomer zat te doen. Vakantie in eigen stad, hoe tof is dat? Een aantal leuke tips voor je op een rijtje (vanaf juli). Aanvullen mag!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

World Street Painting Festival

world street painting arnhem
Foto: World Street Painting

Deze week verschijnen de eerste tekeningen al op straat. Vanaf 8 juli vormt Arnhem letterlijk het decor van het world Street Painting Festival. Een jaarlijks festival met internationale kunstenaars. Het festival bestaat uit vijf dagen live actie Street Painting en een expositieperiode van 2 maanden op de pleinen in de Binnenstad van Arnhem. De kleine zee-diertjes wijzen vanaf het Centraal Station de weg. Er is van alles te doen rondom dit festival, lees maar.

Arnhem Proeft

Tijdens een vorige editie van Arnhem Proeft. Foto: Facebook Arnhem Proeft
Tijdens een vorige editie van Arnhem Proeft. Foto: Facebook Arnhem Proeft

Wij van Indebuurt houden wel van lekker eten. En dat komt mooi uit, want het wordt weer genieten op 6, 7, 8 en 9 juli in het Musispark. Dan is het culinaire festival ArnhemProef. Je kunt dan allerlei gerechten en drankjes van Arnhemse horeca ondernemers proeven. Tegen betaling van de zogenaamde proefmunten a 2,50 euro per stuk. Je kunt hier alvast kijken wat je lekker lijkt en hoe dik je portemonnee moet zijn.

Festival de Luie Hond

oghene-kologbo festival de luie hond

Zin in een lekker zomers festival? Dan bezoek je Festival de Luie Hond op de Stadsblokken in Arnhem. Van 28 tot en met 30 juli vind je hier naast een foodcourt en een kidsprogramma heel veel optredens. Hier lees je meer over de Luie Hond.

Zomerabonnement Burgers’ Zoo

mangrove burgers zoo zeekoeien

Hou jij ook zo van aapjes kijken? En leeuwen? Of ben je benieuwd hoe het met de zeekoeien gaat nadat ze zijn verhuisd naar die gloednieuwe Mangrovehal in Burgers’ Zoo? Er is een voordelig zomerabonnement, meer hierover lees je op de website van Burgers.

Park Open

Genieten tijdens Park Open. Foto: Facebook Park Open.
Genieten tijdens Park Open. Foto: Facebook Park Open.

Ook dit jaar weer is er op 13 zomerse zondagen een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Weer of geen weer, Park Open gaat door. Nog tot en met 27 augustus kun je op elke zondag van 14.00 – 18.00 genieten van verrassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras. Meer informatie over het programma vind je hier.

Film bij Focus

Stel, het is geen prachtig zomerweer. Denken we nu natuurlijk niet aan, maar het zou kunnen. Dan pak je toch lekker een filmpje? Het Focus Filmtheater draait in juli en augustus enkele klassiekers van Martin Scorsese zoals Taxi Driver, Raging Bull en Good Fella’s. Meer info kijk hier.

Pathé Outdoor Cinema

In de openlucht samen film kijken. Foto: Facebook Stadsvilla Sonsbeek.
In de open lucht samen film kijken. Foto: Facebook Stadsvilla Sonsbeek.

Stel het is prachtig zomerweer en je hebt ook zin om naar de film te gaan? Dan hebben wij de oplossing voor je. Pathé Arnhem & Stadsvilla Sonsbeek organiseren samen een Outdoor Cinema-avond in Park Sonsbeek. En er draait niet zomaar een film. Je kunt op je kleedje in het gras wegdromen bij La La Land. Meer informatie vind je hier.

Zomer = zwemmen

Schijnt de zon? Check dan onze tips om lekker te zwemmen in de omgeving. Komt het met bakken uit de lucht? Dan duik je bijvoorbeeld het zwembad De Grote Koppel in. Daar kun je voordelig zwemmen in de zomervakantie. Met een Vakantiezwemkaartje zwem je een hele week voor slechts 9,25 euro. Op dinsdag en woensdag van 14.00 to 16.00 uur zijn er leuke activiteiten. Ook is er op vier donderdagen (27 juli, 3, 10 en 17 augustus) waterjeugdlanddag. Een entreekaartje kost dan 5 euro. Met een Vakantiezwemkaartje mag je ook naar binnen. Meer info lees je hier.

SonsbeekTheaterAvenue

Sonsbeek Theater Avenue. Foto: Facebook Sonsbeek Theater Avenue.
Deze zomer is het park weer een theater! Foto: Facebook Sonsbeek Theater Avenue.

De Theatrale Kermis van het oosten komt weer naar Arnhem deze zomer! Tientallen grote en kleine voorstellingen, verrassende ervaringen, grappige acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en loungen: voor groot en klein is er van alles te zien en te doen in het mooiste park van de stad. Meer informatie vind je op deze website.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.