Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Arnhem: zo gingen we vroeger zwemmen

Door Jolinda van Alfen 23 juni 2019

Met een hittegolf op komst zoeken wij alvast naar verfrissende foto’s van vroeger. Omdat het altijd leuk is om nostalgisch terug te blikken, vind je niet? Misschien spot jij je overgrootmoeder wel in dr badpak! Zit je klaar voor 9 x zo gingen we vroeger zwemmen in Arnhem?

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De dames van Zwemvereniging Neptunus

Foto: Gelders Archief nummer 1583 – 14587,
Collectie: voormalig gemeentearchief Arnhem

Dit zijn een van de eerste leden van zwemvereniging Neptunus. De foto is gemaakt rond 1920 en de vereniging is opgericht in 1912.

In het Rijnbad

Foto: Gelders Archief, nummer 1583 – 14571 collectie voormalig gemeentearchief Arnhem

Vroeger hadden we een zwembad in de Rijn. Hoe handig is dat? Deze foto is rond 1924 gemaakt. Dit zwembad lag in de Rijn langs de Nieuwe Kade tegenover de Badhuisstraat, zo lezen wij bij de facebookpagina van Oud Arnhem.

Bij het Stadhuis

Foto: Gelders Archief nummer 1583 – 88. Collectie: voormalig gemeentearchief Arnhem

Als je in de stad verkoeling zocht, dan nam je gewoon een frisse duik in de vijver van het Stadhuis. Nou ja duik, een beetje pootje baden was het, maar wel lekker! Deze foto is in de jaren 80 gemaakt.

Neptunusmannen

Foto: Gelders Archief nummer 1583 – 14586
Collectie: voormalig gemeentearchief Arnhem 2

De zwemvereniging Neptunus had ook mannelijke leden. Prachtige exemplaren als je het ons vraagt. Deze foto is gemaakt tussen 1915 en 1920.

Zwembad Thialf

Foto: Gelders Archief, nummer 1534 – 1416. Collectie Jaquet

Weet jij het nog? Dat we een heerlijk buitenzwembad hadden in het Spijkerkwartier? Zwembad Thialf. In 1932 gebouwd op het terrein van de IJsclub Thialf. Het zwemcomplex bestond uit een kleedgebouw, een bassin voor peuters, een oefenbad en een bad voor geoefenden. Zo lezen we op de facebookpagina van Oud Arnhem. In die tijd waren de baden gescheiden in dames- en herenafdelingen. In 1988 is het bad gesloten. Nu kennen we Thialf als kinderspeelplaats.

In Klarenbeek

We zwemmen al 65 jaar in zwembad Klarenbeek! Nou ja wij, onze grootouders 🙂 We konden geen oude foto’s vinden die we rechtenvrij kunnen plaatsen, maar misschien heb jij nog een foto voor ons uit de oude doos? Dan vullen we ons lijstje graag aan.

Lees en kijk ook

zwembad de grote koppel

6 x dit herken je als je vroeger ging zwemmen bij De Grote Koppel

Zwemmen bij de De Grote Koppel was te gek. Menig Arnhemmer heeft toffe herinneringen aan het zwembad...

 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Arnhem

adv.