De grootste treinongelukken: toen het in Arnhem flink mis ging op het spoor

Door Jolinda van Alfen 26 augustus 2018

Afgezien van wat vertraging of werkzaamheden gaat het reizen met de trein tegenwoordig over het algemeen goed en veilig. Dit is niet altijd zo geweest. Omdat het deze week 54 jaar geleden is dat er een grote treinramp vlakbij Arnhem plaatsvond, duiken wij de geschiedenis in. Wat zijn de grootste treinongelukken van Arnhem?

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Treinen op elkaar: 31 gewonden

Foto: ANP

Op 22 november 2006 knalden een goederentrein en een passagierstrein op elkaar bij station Arnhem. Hierbij raakten 31 mensen gewond. Je leest er meer over in dit artikel.

Treinongeluk van 1978

Foto: Croes, Rob C. / Anefo, Nationaal Archief

Op het traject Westervoort – Arnhem reden in februari 1978 twee treinen tegen elkaar op het baanvak naar de brug over de IJssel. Hierbij viel een dode te betreuren. Ook raakten vijfentwintig treinreizigers gewond. De dieseltrein naar Winterswijk botste noodlottig met de Trans Europe Express uit München. In 1984 werd een tweede IJsselbrug in gebruik genomen: het enkelvoudige traject werd dubbelspoor en hierdoor was het spoor weer iets veiliger.

Treinramp van 1964

Foto: ANP

De grootste treinramp die bij Arnhem plaatsvond is die van 1964. Op 31 augustus 1964, nu bijna 54 jaar geleden zijn twee treinstellen op elkaar geschoven bij een frontale botsing. Een internationale trein uit Duitsland en een Nederlandse dieseltrein van het traject Arnhem-Doetinchem knalden op elkaar. Bij dit ongeluk vielen 5 doden en 52 gewonden. De internationale trein zou door een rood sein zijn gereden.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Arnhem

adv.