Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De mooiste foto’s van de wijk Lombok in Arnhem door de jaren heen

Door Brechtje van Dam 18 augustus 2019

Het is een wijk die nog wel eens vergeten wordt. Wellicht omdat het aan de andere kant van het spoor ligt, of omdat het een wijk is waar je zelden doorheen rijdt als je niet vanuit Oosterbeek komt. Maar Lombok in Arnhem is en blijft een van de mooiste wijken. Dat zie je maar weer aan deze prachtige foto’s van de vorige eeuw. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Alexanderstraat

lombok in arnhem
fotocredit: Gelders archief 1523 – 117-0014

Een zeldzame print van de Alexanderstraat uit het jaar 1911. Helaas is ook Lombok niet volledig gespaard gebleven tijdens de Slag om Arnhem maar je zult het ongetwijfeld herkennen.

Sophiastraat

lombok in arnhem
fotocreidt: Gelders archief 1524 – 4979

Deze foto werd ergens eind jaren 70 genomen in de Sophiastraat, met uitzicht op de Nassaustraat. Op deze foto zie je goed de karakteristieke woningen waar Lombok in Arnhem zo bekend om staat.

Kleuterschool

lombok in arnhem
fotocredit: Gelders archief 10830

Op deze foto uit 1923 (!) is een kleuterschool in Lombok te zien. Het betreft de gemeentelijke bewaarschool in de Mauritsstraat.

“Met den Bijbel”

lombok in arnhem
fotocredit: Gelders archief 72

De School met den Bijbel gelegen aan de Alexanderstraat in de wijk Lombok.

Anna Paulownastraat

lombok in arnhem
fotocredit: Gelders archief 355

Je kunt je bijna niet voorstellen dat deze huizen op de foto in de jaren 70 nu onder de duurste van de stad vallen. Lombok is een zeer gewilde wijk bij starters!

Aan het station

lombok in arnhem
fotocredit: Gelders archief 82117

Lombok ligt aan het rangeerterrein van het Centraal Station, zoals te zien is op deze foto uit circa 1960. Aan de andere kant van het spoor ligt de wijk Heijenoord.

Slag om Arnhem

lombok in arnhem
fotocredit: Gelders archief 2507

In Lombok werd tijdens de zestigste herdenking voor de Slag om Arnhem een krans gelegd door een veteraan. Dat gebeurde bij het monument aan de Nassaustraat. Het monument is een gedenkteken voor de zware gevechten in de Zwarteweg in Lombok.

Uitzicht over Lombok

lombok in Arnhem
fotocredit: Gelders archief 18755

Uitzicht over Lombok, de binnenstad en Zuid. Onderop de foto zie je de Koepelgevangenis, ook in de wijk Lombok in Arnhem te vinden. De foto is gemaakt in het jaar 1978, toen de gevangenis nog in gebruik was.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Arnhem

adv.