10yearchallenge in Arnhem: zo veranderde onze stad in tien jaar

Door Carlijn van Alken 20 januari 2019

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen: de #10yearchallenge. Een uitdaging waarbij mensen een collage van zichzelf delen met een foto van 10 jaar geleden en eentje van nu. Hartstikke leuk om te zien hoe je kunt veranderen in 10 jaar! Maar hoe zag onze stad er tien jaar geleden eigenlijk uit? Zie hier de Arnhemse #10yearchallenge van gebouwen en plekken.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Ons prachtige station

10yearschallenge arnhem station bouw
fotocredit: Gelders Archief, Henri ter Hall, 1501-01-12932

Jarenlang is er gewerkt aan verschillende projecten in Arnhem sinds 10 jaar geleden. Het treinstation in het centrum is er daar één van. Na ongeveer 20 jaar(!!!!!) is het eindelijk af. Wij zijn dan ook super trots om het verschil met iedereen te delen.

station arnhem centraal
Fotocredit: Anne Ponsen

De (toch wel) geliefde bioscoop

Foto: Google Streetview, februari 2010

We moesten er een tijdje aan wennen: de Pathé Bioscoop op het Stationsplein. “Het lijkt meer op een pindakaaspot”, was één van de veel gehoorde reacties. Inmiddels zijn veel Arnhemmers echter dol op de bios, niet alleen door het aanbod maar ook hoe mooi het pand van binnen is. Tien jaar geleden begon de bouw van het Stationsplein pas vorm te krijgen.

Foto: Google Streetview

Blauwe golven

Foto: Gelders Archief, Henri ter Hall, 1613-1114, 20-03-2009

Het Roermondsplein – inclusief de blauwe golven – zijn ook recent verbouwd. Het was even wennen maar als je goed op de lijnen blijft letten, mag het geen probleem zijn 😉. Dat er verbouwd is, kun je zien!

Foto: indebuurt Arnhem

 

Rozet! Dat was er 10 jaar geleden nog niet

Foto: Gelders Archief, Gerdien Mogendorff, 1501-01-875, 30-03-2009

Ondertussen is het Kleine Oord al heel wat gebouwen rijker. Het Bartokkwartier werd gebouwd, inclusief Rozet – waar ook de nieuwe bibliotheek is gevestigd. Bovendien is er nu een Albert Heijn te vinden en bruist het gebied veel meer dan tien jaar geleden.

Rozet

Ein-de-lijk klaar!

kerkplein in arnhem
Fotocredit: Gelders Archief, 4926

Al een iets gedateerde foto, maar wat kunnen wij ons dit goed herinneren. En nu? De leuke fontein is vervangen door het prachtige Focus filmtheater. En de Eusebius is nu natuurlijk bijna helemaal zonder steigers!

focus filmtheater arnhem winter
fotocredit: Focus Filmtheater

Tot slot, ons Musis

Foto: Google Streetview, augustus 2008

Een mooi gebouw in Arnhem, dat een nóg mooier gebouw is geworden! Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is het oogverblindend. Ben je er nog niet geweest? Ga eens een kijkje nemen, absoluut de moeite waard.

Foto: Facebook Musis Arnhem
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Arnhem

adv.