Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Arnhem

Door Carin van der Meij 4 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. Hoe scoort Arnhem? We zoeken het uit!

Uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus blijkt dat er grote verschillen zijn tussen gemeenten. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt deze verschillen ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Arnhem

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Arnhemmers die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Arnhemse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 201 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen.

Regio Arnhem

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Arnhem kijken. In Nijmegen zijn er meer boetes uitgeschreven, namelijk 401. Dat zijn 22,6 boetes per tienduizend inwoners. Ook in de buurgemeente Ede zijn er meer boetes uitgedeeld, namelijk 238. Dat zijn 20,3 boetes per tienduizend inwoners. Voor Arnhem is dat aanzienlijk lager, 12,5 boetes per tienduizend inwoners. Maar het kan nog beter, in Apeldoorn zijn 47 boetes uitgeschreven, dat zijn 2,9 boetes per tienduizend inwoners.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen nog meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Lees dit dan nog eens terug:

Dit gaat er veranderen in Arnhem vanaf 1 juli

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...

 

adv.