Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: zo zit het met de Kiss and Ride plekken bij Arnhem Centraal

Door Tian van der Snee 9 november 2019

Laatst plaatsten wij een artikel: waar in Arnhem niet over nagedacht is. Een van die dingen was dat er geen Kiss and Ride bij Arnhem Centraal zou zijn. Dit is dus niet het geval! Er is wel degelijk een plek bij het station te vinden waar je kort kunt parkeren! Wij leggen je graag uit waar dat is en hoe het werkt. 

Er zijn zelfs twee plekken waar je iemand kunt afzetten en ophalen van het Centraal Station. Eentje aan de achterkant van het station, aan de Amsterdamseweg, en eentje aan de voorkant bij het centrum. De Kiss and Ride bij het centrum is alleen een stuk moeilijker te vinden.

Kort parkeren

Nog even over de term Kiss and Ride. Letterlijk vertaald naar het Nederlands is het: Kus en Rij. Klinkt misschien een beetje gek, maar het vertelt precies wat het inhoudt. Dit is een korte parkeervoorziening dichtbij bijvoorbeeld een treinstation of vliegveld. Ze zijn bedacht voor reizigers die dichtbij een gebouw afgezet kunnen worden of opgehaald. Door zo’n Kiss and Ride zone ontstaan er geen gevaarlijke situaties van automobilisten die verkeerd geparkeerd staan.

Locatie

De Kiss and Ride zone bevindt zich bóven het station en is zeer goed bereikbaar. Hier kan je langer staan om iemand op te halen of af te zetten én sta je niemand in de weg. Wist je dit niet? Dat kan zeker kloppen, het is niet echt goed aangegeven voor automobilisten. De parkeerplaats is zelfs overdekt. De ingang van deze parkeerplekken zit naast de hoofdingang van de twee torens. Je ziet het dus niet zo makkelijk, maar het zit er wel!

Achterkant station

Aan de achterkant van het station, op de Amsterdamsweg, is ook een Kiss and Ride strook. Er zijn drie parkeerplekken aanwezig waar je kort mag staan. In de woonwijk tegenover het station kun je eventueel je auto kwijt als er geen plek meer is op de Kiss and Ride strook.

Zo ziet de Kiss and Ride boven het station eruit:

Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem

Lees ook:

Mag dat: parkeren in het vak bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Regels: je probeert je er misschien aan te houden, maar ken je ze wel allemaal? Soms weten we gewoon...

Geniale tip: zo heb je nooit meer last van beslagen autoramen

Denk je 's ochtends weg te rijden met de verwarming op graadje sambal, worden je autoramen alsnog be...

MAG DAT: voor je eigen oprit parkeren in Arnhem?

We weten allemaal dat je je auto niet voor de oprit van iemand anders mag parkeren. Daar kun je een ...

adv.