Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: dit zit er in de tasjes die verstopt zijn in Arnhem-Zuid

Door Jolinda van Alfen 28 november 2020

Als je in Arnhem-Zuid woont of hier regelmatig komt, heb je misschien wel een mysterieus tasje zien staan. De afgelopen dagen zijn er namelijk heel wat tasjes met een bijzondere inhoud verstopt. Hoe zit dat precies? Wat zit erin en waar zijn de tasjes voor bedoeld?

Sinds dinsdag worden er pakketjes verstopt in de wijken van Arnhem-Zuid. Het gaat om een ludieke actie van de gemeente Arnhem, waaraan verschillende partijen meewerken. De actie is bedoeld om de wijk groener te maken, mensen bij elkaar brengen en het belang van groen te benadrukken. Er zitten namelijk plantjes in de tassen!

De actie is te volgen op Facebook en Instagram. De komende dagen worden er nog neer pakketjes verspreid. Platform Arnhem Klimaatbestendig is betrokken, net als de Stichting egels in de wijk. Er zijn bewoners die vrijwillig helpen met het bezorgen en inpakken.

Henry Oost, buurtconciërge vertelt dat er acht verschillende plantjes in de pakketten zitten. “Het zijn kleine plantjes, die ook laag blijven. Geen klimplanten dus. Er zit een folder bij met uitleg over de actie. Naast de plantjes vind je ook een soort bouwpakket voor een houten vlinder. Die kun je gebruiken om aan te geven dat er niet geschoffeld moet worden. Als de buurt zelf een stukje groen in de openbare ruimte bijhoudt.”

Wat als je zo’n pakketje vindt?

Heb jij zo’n tasje gevonden? Dan mag je de plantjes gebruiken om jouw buurt te ‘vergroenen’.  Henry: “Er zullen vast wel wat plantjes in achtertuinen belanden, maar het is de bedoeling om ze in de openbare ruimte te planten.” De gemeente wil graag weten waar je de inhoud gaat neerzetten, dus stuur even een berichtje of post een foto via social media met #GroenerZuid.

Henry vertelt: “We hebben al een heleboel leuke reacties ontvangen, en ook al foto’s van mensen die de plantjes al hebben geplant.” Het doel van de actie is om Arnhem-Zuid samen groener te maken. In totaal worden er 3600 plantjes ‘verstopt’. Grote kans dus dat jij een plantje rijker bent binnenkort!

Meer over Arnhem Zuid:

Van fietsbellen tot yogamatten: de leukste sportieve cadeautips

Sinterklaas is alweer even in Nederland en over enkele weken liggen er ook weer presentjes onder de ...

Terugkijktip: op reis door Arnhem-Zuid met de videoclip Zuiderstroom

Om het weekend goed te beginnen hebben we een terugkijktip voor je. Een videoclip, vers van de pers....

7 x wat je nog niet wist over winkelcentrum de Drieslag

Winkelcentrum Kronenburg, Presikhaaf of het stadscentrum, dan heb je het wel gehad. Toch? Nee hoor. ...
leuk volgens local geesje

Leuk volgens Geesje: ‘Er valt in Arnhem Zuid nog wel wat eer te behalen’

Wij van indebuurt Arnhem weten veel hotspots te vinden, maar kennen ze niet allemaal. Daarom schakel...

 

Meer over

Mysteries

adv.