Arnhems mysterie opgelost: waarom is de AKU-fontein zo vies?

Door Jolinda van Alfen 26 mei 2018

Wij houden van onze plek in Arnhem, naast het Gele Rijdersplein. Vooral als het warmer wordt en we uitkijken op de mooie blauwe bodem van de AKU-fontein. Tot onze grote schrik was die blauwe bodem deze week ineens groen! En we zagen ook nog raar wit schuim. Wij vroegen ons af waarom de fontein ineens zo vies is en zochten het uit.

Navraag bij de gemeente leert ons dat er sprake is van algen. William van de afdeling communicatie vertelt ons: “De chloorinstallatie in de fontein werkte helaas niet goed. Hierdoor zijn er algen op de bodem gekomen en is het water door het zonlicht groen van kleur geworden. De installatie is inmiddels gerepareerd. De bodem wordt vandaag omgewoeld om de algen los te maken. De chloorinstallatie kan de fontein vervolgens reinigen. Binnen een week is de fontein weer helemaal op en top schoon.”

Gelukkig maar! En is dat rare schuim dan ook weg? “We weten niet waarvan de schuimlaag afkomstig is. Het kan van de algen komen maar het kan ook goed zijn dat iemand wat in het water heeft gegooid waardoor het schuim is ontstaan. De fontein wordt in ieder geval twee keer in de week gecontroleerd, bij mooi weer zelfs drie keer.”

Komt dus allemaal goed mensen!

Meer over

Mysteries