Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arnhems mysterie opgelost: dit is waarom we blad wegblazen in de Arnhemse bossen

Door Jolinda van Alfen 30 november 2019

Wat is er nou lekkerder dan in de herfst het bos in te duiken en te wandelen door bergen gevallen bladeren? Maar wacht eens even, zie je daar nu iemand met een bladblazer in het bos? Wij vragen ons af, waarom zou je blad wegblazen in het bos? 

We hebben deze vraag gesteld aan het Geldersch Landschap. “Dat doen wij jaarlijks voor het onderhoud van de wandelpaden.” Denk je nu, wat een onzin, laat de natuur toch lekker haar gang gaan? Dan behoor je vast tot de categorie mensen die het heerlijk vindt om door de bladeren te jakkeren. Boswachter Ben Oosting: “Maar er zijn ook mensen die het wel prettig vinden om goed het wandelpad te kunnen zien.”

Kapotte paden

Volgens Ben kiest het Geldersch Landschap en Kasteelen niet zozeer voor de ene of de andere categorie mensen. “Wij kiezen bewust voor goed onderhoud van de wandelpaden. Als je niks doet, ontstaat er een dikke laag bladeren op paden waar veel wordt gelopen of gereden. Dat wordt dan een moes, een modderlaag en uiteindelijk zijn de paden kapot.”

Goed nieuws

Voor de die-hard herfst fans heeft hij goed nieuws. “Er zijn nog genoeg kleinere paden waar wij geen blad verwijderen. Dit zijn de paden die minder vaak belopen of bereden worden.”

Meer mysteries

We hebben al vaker over mysteries geschreven, check onderstaande artikelen ook maar eens. En heb je zelf een Arnhems mysterie waar wij in kunnen duiken, laat het ons weten. Dat kan van alles zijn, iets dat je opvalt als je door de stad loopt of fietst. Wij horen het graag!

Mysterie opgelost: zo zit het met de Kiss and Ride plekken bij Arnhem Centraal

Laatst plaatsten wij een artikel: waar in Arnhem niet over nagedacht is. Een van die dingen was dat ...

Arnhems mysterie: waarom heet ons gebouw ‘Royal’?

Misschien is het je ontgaan, misschien ook niet maar... De redactie van indebuurt Arnhem zit in het ...

Arnhems mysterie opgelost: waar zijn de Vikingen bij het station gebleven?!

Het is al jaren een vertrouw beeld als je het station uitloopt richting de stad. Het enorme doek met...

Arnhems mysterie: hoort Schaarsbergen nou bij Arnhem of niet?

Schaarsbergen is zo'n stukje in de gemeente Arnhem waarvan het niet helemaal duidelijk is waar het b...

 

Meer over

Mysteries

adv.