Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arnhems mysterie opgelost: dit gaat er gebeuren met het Gele Rijders Plein

Door Jolinda van Alfen 19 januari 2019

Ineens was daar een groot bord, hekken en graafmachines. Het Gele Rijders Plein ligt duidelijk op de schop. Maar wat gaat er nu eigenlijk mee gebeuren? We hebben de afgelopen jaren veel verschillende plannen voorbij zien komen, dat we het even niet meer weten. En jij misschien ook niet, dus wij zoeken het voor je uit! (en voor onszelf)

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Een plein 👉 twee pleinen

Het meest recente plan uit 2017, waar ook de gemeenteraad van Arnhem mee heeft ingestemd, knipt het plein op in twee delen. Zo hebben we straks niet 1, maar gewoon 2 Gele Rijders Pleinen, tof!

Stadsparkje erbij!

Foto: gemeente Arnhem

We krijgen er straks een piepklein stadspark bij. De kant van het plein richting Looierstraat krijgt namelijk een groene parkachtige invulling. De werkzaamheden zijn afgelopen week gestart. Er moet een een groen plein met zitmogelijkheden komen. Ook wordt de huidige bestrating vervangen. Uiterlijk 19 april moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Zeg maar dag pergola!

Foto: De Gelderlander

De kant van het plein met de AKU-fontein tot aan het Willemsplein wordt een plek met veel reuring. De fontein wordt opgeknapt en de pergola verdwijnt.

En die gele kubus dan?

Foto: indebuurt Arnhem

Die gaat uiteindelijk verdwijnen. In de kubus worden verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Tot de zomer zal de kubus nog wel te zien zijn op het plein.

Groot terras, Jansbeek, wat komt er nog meer bij?

Huis te koop: Gele Rijders Plein 33 3 Arnhem, Foto 3 | Foto: Funda

Na een jaar moet duidelijk worden wat de definitieve invulling het plein aan de kant van het Willemsplein zal zijn. Wordt het een groter terras voor de horecagelegenheden? Komt de Jansbeek ook in dit deel van de stad naar boven? En zijn genoeg ideeën, maar over de definitieve plannen is nu nog niks bekend.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.