Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar buiten! 9 x lekker wandelen in Arnhem

Door Jolinda van Alfen 19 juli 2020

Weer of geen weer: hup naar buiten! Geen idee waar je naartoe wilt kuieren? Wij hebben wij een paar mooie wandelroutes voor je op een rij gezet. Tip: doe meteen mee aan de alternatieve vierdaagse, inschrijven kan hier.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Door de groene stad

Foto: Lianne Kruese

Een mooie wandelroute, deels over onverharde paden van station Arnhem-Zuid naar station Arnhem. Door groenstroken, een park en  Uiterwaardpark Meinerswijk. Genieten van onze mooie groene stad! De route is ongeveer 8 kilometer, om weer bij je beginpunt te komen kun je de trein of bus pakken. Of als je nog niet moe bent, lekker terug lopen! Meer info over de route vind je hier.

Terug met de trein

Veel zien, maar niet dezelfde weg terug. Dat doe je met een NS-wandeling. Hij is niet gratis, omdat je dus een treinkaartje terug naar Arnhem moet kopen. Vanaf Oosterbeek, als je een 10 kilometerroute wandelt of vanaf Wolfheze, een 18 kilometerroute. Of je loopt naar Dieren. Op deze website vind je meer informatie. De routes andersom lopen kan natuurlijk ook.

Trage tocht

Foto: indebuurt Arnhem

Deze wandeling hoef je natuurlijk niet traag te wandelen, maar je kunt er wel lekker lang over doen. Het is namelijk een verrassende wandeling aan de noordkant van Arnhem. Je loopt langs de randen van de stad, maar hebt het idee midden op de Veluwe te wandelen. Check hier de route en lees meer.

Wandelen op landgoederen en bij kastelen

Foto: Herman van Alfen

Op landgoed Warnsborn is een mooie wandelroute uitgezet die je kunt lopen door de rode paaltjes te volgen. Het is een route van 4,5 kilometer. Op deze website vind je nog meer mooie wandelingen op landgoederen en bij kastelen in Gelderland. Zoals bij kasteel Rosendael.

Stadswandeling

Foto: indebuurt Arnhem

Je kunt natuurlijk ook lekker in de stad blijven en iets meer opsteken over de rijke historie van Arnhem. Deze wandeling voert je langs een aantal van de historische plekken en bijzondere gebouwen van Arnhem.

Parkenpad

Foto: indebuurt Arnhem

Arnhem is natuurlijk een echte parkenstad. We hebben maar liefst dertien prachtige parken. Deze wandelroute van 15 kilometer voert door een aantal van die parken. Achtereenvolgens Park Sonsbeek, Zijpendaal, Klarenbeek, Angerenstein, Sacré Coeur, Presikhaaf en Thialf. Meer informatie lees je hier.

Klarendalpad

Foto: indebuurt Arnhem

Lekker struinen door Klarendal, met een uitstapje naar Sint Marten. Deze wandeling is een korte wandeling van 7 kilometer, het begin- en eindpunt is station Velperpoort. Kijk voor de routebeschrijving hier.

Klompenpaden

We hebben nog geen klompenpad in Arnhem, maar wel vlakbij Arnhem! Supermooie routes:

Trek die wandelschoenen maar aan! 10 x Klompenpaden bij Arnhem

Zin om de benen te strekken en de drukte in de stad te ontvluchten? Dan tippen wij de Klompenpaden. ...

Liever een kortere route?

Naar buiten! 6 x korte wandelroutes in (de omgeving van) Arnhem

Zin om naar buiten te gaan, maar je hebt eigenlijk geen doel? Dan hebben wij een aantal leuke, korte...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.