Herken jij de Arnhemse straat op deze foto uit 1920?

Door Brechtje van Dam 13 maart 2018

Door de jaren kan er een hoop veranderen in een stad. Zo zijn er best veel plekken die wij missen in Arnhem. Deze foto van omstreeks 1920 is genomen op een plek waar veel van ons dagelijks lopen, fietsen of rijden. Herken jij deze straat? 

Als je goed kijkt, zijn er wel een paar hints. Veel bomen, een brede straat en de huizen geven wel een idee welke Arnhemse wijk dit kan zijn. De straten zien er nu anders uit en zo midden op de weg fietsen als deze meneer doet zouden wij nu niet meer durven op deze plek, maar toch is er ook veel hetzelfde gebleven…

Je bent al warm…

Denk aan de wijk Sint Marten en de grote straten er omheen. Denk aan een van de grote wegen van Arnhem die je richting de snelweg en de Randstad kan leiden. Gaat er al een belletje rinkelen?

Apeldoornseweg

Juist! Dit is de Apeldoornse weg met rechts zicht op de wijk Sint Marten. Veel van deze prachtige oude panden staan er gelukkig nog. Het hotel pension op de hoek bestaat helaas niet meer, en de straten zien er toch wat gelikter uit. Maar het is toch echt onze Apeldoornseweg!

Toen in Arnhem: de Koepelkerk door de jaren heen

Een van de mooiste plekjes van Arnhem is als je het ons vraagt het Jansplein, met de Koepelkerk trot...

Toen in Arnhem: zo zag Sint Marten er vroeger uit

De wijk Sint Marten kent een rijke geschiedenis. Het is, samen met het Sonsbeekkwartier, een van de ...