Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Genieten van de natuur: 7x de mooiste parken in Arnhem

Door Brechtje van Dam 5 augustus 2018

Arnhem wordt niet voor niets een van de groenste plekken in het land genoemd. Met een stadspark in het centrum en de Hoge Veluwe in onze ‘achtertuin’ kun je in onze stad heel gemakkelijk de natuur opzoeken. Dit zijn de leukste parken in Arnhem die je écht een keer moet bezoeken.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Immerloo Park

immerloo park parken in arnhem
Fotocredit: Mario

Een stukje groen in Arnhem dat vaak wordt vergeten, is het Immerloo Park, op de zuidelijke oever van de Immerlooplas. Het Immerloo Park is aangelegd tussen 1969 en 1972 en was daarmee het eerste stadspark in het stadsdeel Arnhem-Zuid. Je kunt er heerlijk wandelen maar er zijn ook vaak feesten in dit gebied, zoals het Immerloo Park Festival.

Angerenstein

hallo arnhem angerenstein
fotocredit: Gelders archief 301

Park Angerenstein voelt een beetje als het kleine broertje van Sonsbeek. Het is ook een aangelegd park met een statig landhuis, maar dan iets kleinschaliger. Er zijn speelgelegenheden en je kunt er leuk lopen met je hond. Het park ligt in Arnhem noord, ten noorden van de Velperweg. De omliggende wijk draagt dezelfde naam.

Park Presikhaaf

Vlakbij de HAN in de wijk Presikhaaf vind je ook Park Presikhaaf. Het park ligt grofweg tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen en het Winkelcentrum Presikhaaf. Je kunt in dit park heerlijk onderuit in het gras liggen, maar het absolute hoogtepunt? Dat moet toch wel de stadsboerderij Presikhaaf zijn. Een leuk (gratis) uitje met kinderen!

Zypendaal

huis zypendaal bezienswaardigheden in arnhem
Foto: Facebook huis Zypendaal

Nog zo’n statig park in Arnhem Noord is park Zypendaal, waar ook weer een prachtig landhuis te zien is. Om het huis heen ligt een kleine gracht en er is veel water in de omgeving. Zypendaal grenst aan park Sonsbeek en net als Sonsbeek is Zypendaal in de Engelse landschapsstijl ingericht. Er worden vaak markten georganiseerd en soms, tijdens een open dag, kun je ook het huis van binnen bekijken.

Park Gulden Bodem

gulden bodem parken in arnhem

Gulden Bodem is een park en voormalige buitenplaats aan de noordzijde van onze stad. Het grenst aan Zypendaal en Sonsbeek. Aan de westzijde van het gebied ligt de Zypendaalseweg. Het park bestaat voornamelijk uit bossen met een grote vlakte, en er is nog een oud koetshuis te zien. Grappig feitje: zowel park Gulden Bodem, Zypendaal als Sonsbeek zijn een Rijksmonument.

Klarenbeek

honden loslopen arnhem park klarenbeek
foto: facebook Park Klarenbeek

Nee, niet alleen een zwembad. Klarenbeek is ook een park! Een druk bezocht park, zeker voor hondenbezitters. Oorspronkelijk was dit gebied een van de oudste landgoederen in Arnhem. Je vindt dit park bij de Thomas a Kempislaan en de Weg achter het Bos. Het gebied wat nu Park Klarenbeek is, hoorde eerst bij het voormalige klooster Monnikenhuizen.

Sonsbeek

Deze kennen we allemaal wel, maar van alle parken in Arnhem moeten we toch ook even ons eigen Park Sonsbeek noemen. Vlakbij het centrum, supergroot, vol leuke evenementen en horeca: niet te missen!

Lees meer over Arnhem:

honden loslopen arnhem

Baasjes opgelet: op deze plekken in Arnhem mogen honden loslopen

Je kunt natuurlijk op allerlei plekken in onze stad je hond uitlaten, maar het is ook wel leuk als j...
afhalen suburban chef arnhem

7x hier kun je gezonde maaltijden bestellen in Arnhem

We hebben allemaal wel eens zo'n luie zondag of een volle werkdag waardoor het even niet mogelijk is...
sonsbeek arnhem

7x dit zijn de lekkerste plekjes in Sonsbeek om te genieten van de zomer

Park Sonsbeek is ons grootste en een van de mooiste stadsparken van Arnhem. Talloze plekjes om uit t...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.