Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burlende herten: hier kun je ze horen en zien

Door Jolinda van Alfen 17 september 2020

De herfst is begonnen, ook al is het soms nog lekker warm. En herfst betekent ook burlende herten. Wil jij getuige zijn van de hertenbronst? Hier in de omgeving van Arnhem kun je ze horen en zien!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Het Deelerwoud

Foto: Herman van Alfen (instagram @natuurlijk_herman)

In het Deelerwoud bij Schaarsbergen leven veel edelherten. De kans dat je een hert ziet en hoort is in deze tijd van het jaar groot. Maar let op: in de periode van de hertenbronst, tussen 15 september en 15 oktober, zijn de routes in het Deelerwoud voor een deel niet toegankelijk tussen 16.00 ’s middags en 10.00 uur ’s ochtends. Dit wordt in het gebied aangegeven met borden. Op sommige plekken zijn bij de afgesloten gedeeltes bankjes geplaatst waar je tot zonsondergang kunt genieten van de hertenbronst. Meer info vind je op deze website.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Foto: Herman van Alfen

Het is wel even een plekje zoek tussen alle fotografen met hun enorme lenzen, maar als je mazzel hebt, dan zie je wel een natuurspektakel van dichtbij. In Nationaal park de Hoge Veluwe kun je tegen betaling van de entree genieten van de bronsttijd. Dit jaar zijn er geen bronstexcursies, vanwege corona, maar je kunt natuurlijk wel op eigen gelegenheid op zoek gaan naar burlende herten.

Op de Elsberg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jasper (@railrunner84) op

In Nationaal Park Veluwezoom heb je vanaf observatiehut De Elsberg een grote kans om wild te spotten. En je hebt tot half oktober met een beetje mazzel prachtig uitzicht op edelherten die zich hier voor de bronst verzamelen. Observatiehut De Elsberg ligt op loopafstand van parkeerplaats De Lange Juffer en staat met bordjes aangegeven. Het kan zijn dat de hut is afgesloten ivm coronamaatregelen.

Livestream van De Hoge Veluwe


Heb jij geen zin om de deur uit te gaan of heb je die herten toch nog gemist? De hertenbronst is live te volgen bij Nationaal Park De Hoge Veluwe. Via de YouTube-pagina is de livestream te bekijken tot aan het einde van de bronsttijd. De camera is opgesteld bij de bosrand en vooral tijdens de schemer komen er vele herten voorbij.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.