Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x waar niet over nagedacht is in Arnhem

Door Tian van der Snee 5 november 2019

We plaatsten laatst de oproep: waar in Arnhem is echt niet over nagedacht? En we werden overladen met reacties. Blijkbaar zijn er heel wat punten in Arnhem waar niet over nagedacht is en echt een keer aangepast mogen worden. Hier vind je negen van deze Arnhemse situaties. 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Velperplein

Iedereen die een keer op het Velperplein heeft gefietst of gelopen zal deze situatie herkennen. Fietsers en scooters sjezen over het fietspad langs het Velperplein richting het Musis Sacrum, terwijl voetgangers tegelijkertijd het fietspad oversteken om van de bushalte Velperplein naar de stad te komen. Fietsers moeten abrupt remmen of voetganger worden bijna om ver gereden. Hoe zit het nou? Officieel hebben fietsers en scooters voorrang. Dit kun je zien als je vanaf de stad naar de bushalte Velperplein rijdt of loopt, er staan duidelijk haaientanden op het asfalt. Dus voetgangers, laat de bestuurders op het fietspad netjes voorgaan.

Foto: indebuurt Arnhem

Johan de Wittlaan

De Johan de Wittlaan heeft te maken met een aantal onduidelijke en zelfs gevaarlijke ovale rotondes. Het fietspad maakt een slinger midden over de weg. Als het spits is moet je als fietser extra goed uitkijken. Verkeer komt namelijk van recht achter je, van rechts, en van rechts achter. Daarnaast is het onduidelijk waar je als automobilist heen moet. Mensen weten namelijk niet welke kant ze in moeten rijden. Een paar extra borden zou handig zijn.

Foto: Google

Geen goede verlichting

Er zijn een aantal plekken in Arnhem waar fietsen in het donker niet fijn is. Hier schreven we laatst al over en dit blijft een probleem. Waar in Arnhem niet over nagedacht is? Er is nauwelijks verlichting bij fietspaden die naar Arnhem-Zuid gaan. Ook de dijken zijn niet goed verlicht, hier mag zeker een oplossing voor komen. Wij wachten af…

foto: Google

Stoplichten kort op groen

Wellicht hebben meer mensen hier last van. De stoplichten in het centrum van Arnhem gaan maar kort op groen. Vooral als je twee wegen moet oversteken, denk aan de stoplichten tussen Willemsplein en Centraal Station, dan moet je stevig doorlopen wil je in groen licht de overkant bereiken.

Foto: Google

Steenstraat

Druk, druk en nog eens druk. Dat is wat de Steenstraat in Arnhem is. Er rijden fietsers, scooters, auto’s, kleine vrachtwagens, en nog veel meer. Dit maakt de verkeerssituaties in de Steenstraat soms wat overzichtelijk en ook wel eens gevaarlijk. Auto’s stoppen langs de zijkant van de weg, waardoor fietsers er maar moeilijk langs kunnen. Het is er chaotisch, zou dit ook anders kunnen?

Foto: Google

Centraal Station

Er zijn een aantal dingen op het Centraal Station die volgens jullie wel verbeterd kunnen worden. Is het je wel eens opgevallen dat er weinig klokken zijn? Even snel de tijd checken kan nauwelijks. Daarnaast zijn de perrons nauwelijks overdekt. Is er stromende regen? De kans is groot dat je nat wordt. Daarnaast is Arnhem Centraal ook niet echt rolstoelvriendelijk, dit kan beter.

arnhem centraal stations

Batavierenweg

Foto: Google

Er is geen goede routeaanduiding op de Batavierenweg. Mensen rijden niet de centrumring op, maar belanden per ongeluk op de oude brug. Het bord waar op staat welke baan je moet kiezen, staat veel te laat aangeven. En dat terwijl je de beslissing hartstikke ver van te voren moet maken.

Verkeer in het centrum

Hier wordt vaak over geklaagd, het éénrichtingsverkeer in het centrum van Arnhem. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om van het Nieuwe Plein langs het Willemsplein naar de Zijpendaalsepoort te komen. Wil je die kant op? Dan moet je helemaal omrijden via Centraal Station. Ook kan je niet van de oude brug door het centrum naar de nieuwe brug komen. Mis je ergens in het centrum een afslag met de auto? Dan mag je weer een rondje om de stad doen. Hartstikke vervelende situaties volgens velen van jullie.

Foto: Google

Stationsplein

Er is hier dagelijks chaos en drukte. Auto’s stoppen om mensen af te zetten of te halen bij het station, mensen die midden op de weg keren, bussen die voor het hotel Haarhuis stoppen, veel fietsers en vrachtwagens die laden en lossen. Het is er volgens jullie behoorlijk gevaarlijk. Een oplossing? Kiss and Ride plekken, dit zijn speciale parkeerplaatsen om kort stil te staan.

Foto: Google

Lees ook:

Nooit meer lang voor het stoplicht staan dankzij slimme verkeerslichten?

Files, files en nog meer files. Ook al rij je buiten spitsuren om, je staat altijd wel een keer vast...

5 x de intense emoties die Arnhemmers in het verkeer nu meemaken

Fietsende en wandelende strijders: we salute you! Al dagen regent het en dat het nou windstil is...n...

De verkeersboetes gaan in 2019 omhoog en dit betaal je ervoor

Krijg jij ook geregeld een boete op de mat? Dan hebben we helaas erg vervelend nieuws voor je: de ve...
verkeersboetes voor fietsers

7 x verkeersboetes voor fietsers in Arnhem waar je van schrikt

Stel je voor: je komt uit de stad vandaan en je hebt lekker wat biertjes gedronken. Prima toch, want...
interpolis automodus app

Gezocht! Mensen die zelf hebben ervaren dat telefoon en verkeer niet samengaan

Indebuurt zoekt mensen die bij een verkeersincident betrokken zijn geraakt, waarbij de smartphone ee...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.