10 x dit is waarom je liever in Arnhem woont dan in Amsterdam

Door Brechtje van Dam 14 januari 2019

Geef mij maar Amsterdam. Eh…Arnhem, zul je bedoelen! Want in Ernem, daar gebeurt het. Of niet, dat is juist zo lekker aan Arnhem. En zo zijn er nog veel meer redenen waarom je in de Gelderse hoofdstad opperbest zit en helemaal niet naar 020 hoeft te verkassen (alles met een knipoog natuurlijk hè). Kijk maar!

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Geen toeristenoverload

arnhem amsterdam skyline night eusebius

Iedereen die weleens in Amsterdam komt, weet het. Zodra je het centraal station uitloopt, struikel je over de toeristen die met hele pelotons het centrum vullen. Om nog maar te zwijgen over al die ondernemers die zo ‘slim’ op deze massa inspelen door op elke straathoek een Nutella-winkel, stroopwafelparadijs of I ❤️️ Amsterdam store te openen. Wordt het straatbeeld wat ons betreft niet veel authentieker en sfeervoller op, dus wij zijn maar wat blij dat de toeristenmassa’s vooralsnog in de hoofdstad blijven. Waarom ze hier niet heen komen snappen wij ook niet, want onze stad heeft een hoop te bieden:

historische kelders bezienswaardigheden in arnhem

Toerist in eigen stad: de 9 mooiste bezienswaardigheden in Arnhem

Als een toerist een bezoekje brengt aan Arnhem, wat moeten ze volgens jou dan echt zien? Nou, wij we...

Rijke historie

musis sacrum arnhem
fotocredit: Gelders archief 1501-04 – 16621

Natuurlijk, in Amsterdam is de afgelopen paar honderd jaar heus wel iets gebeurd, hoor. Iets met een Gouden Eeuw, enzo. Maar Arnhem heeft ook een rijke historie. En ja, daar worden we vandaag de dag nog steeds aan herinnerd:

duivelshuis arnhem

Arnhemse mysteries: het verhaal van het Duivelshuis

De naam heeft al iets mysterieus: het Duivelshuis. Een van de meest bijzondere gebouwen van onze sta...
eusebius arnhem kerknachtdienst in arnhem

Arnhems mysterie: wie was Eusebius eigenlijk?

De naam Eusebius hoort bij Arnhem. Niet alleen dankzij onze Eusebiuskerk, prominent in de binnenstad...
sonsbeek villa

Arnhemse mysteries opgelost: wie woonden er in de Sonsbeek villa?

Prominent rijst de villa in Sonsbeek boven Arnhem uit als een soort stadskasteel. Elke Arnhemmer hee...

Alles is op fietsafstand

shared space arnhem steenstraat fietsen verkeer

Waar je in Amsterdam soms met de trein moet om van de ene kant naar de andere kant van de stad te gaan, kun je in Arnhem gewoon alles op de fiets doen. En in het centrum van Arnhem kun je alles lopend doen, dat is helemaal fijn.

Feestdagen zijn hier nog gezellig

koningsdag 2018 arnhem fotos

Als er één dag in het jaar is waarop we absoluut geen voet in 020 willen zetten, dan is het wel Koningsdag. De stad wordt dan namelijk vol-le-dig overspoeld door Nederlanders die het een geinig idee vinden om het in de hoofdstad op een zuipen te zetten. In Arnhem is dat gelukkig een stuk minder. Natuurlijk zijn er feestjes waar genoeg mensen op afkomen, maar we zijn gelukkig niet dé nationale hotspot om de verjaardag van de koning te vieren. Houden zo.

Ziggo Dome? Geef ons maar Gelredome

Foto: ANP

Naar Amsterdam om grote namen als Justin Timberlake, U2 en Coldplay te zien? Nee hoor, want al die artiesten hebben ook gewoon in ons Ernem opgetreden. En nog veel meer, trouwens. Dus waarom naar Ziggo als wij zelf een fantastische dome hebben?

Justin komt naar Arnhem: deze grote namen gingen hem voor

Alle fans van Justin Timberlake waren maandag door het dolle. Hij komt weer naar Nederland! En wel n...

Geen tram

tram-amsterdam
Foto | ANP

In Arnhem loop je tenminste niet het risico dat je met je fietsband in de tramrails blijft steken. Wel zo fijn.

Geen Kalverstraat

kalverstraat-amsterdam-anp
Foto | ANP

De druktste winkelstraat in Arnhem? Dat is wellicht de Ketelstraat. Toegegeven, we worden er niet vrolijk van om hier op zaterdag doorheen te sjokken, maar het is nog steeds vele malen beter dan een volgepropte Kalverstraat op een gemiddelde doordeweekse dag.

Lagere huizenprijzen

schoolstraat koophuizen van voor 1900
fotocredit: Funda

Wonen in Amsterdam is onwijs duur! We gaan niet zeggen dat wonen in Arnhem goedkoop is – want dat is het helaas al lang niet meer – maar voor het bedrag waar je in Amsterdam een zolderkamertje krijgt kun je hier toch op z’n minst een studio of appartementje vinden.

Duivelshuis, Eusebius en meer

duivelshuis maarten van rossum

Natuurlijk weten we dat er genoeg mooie gebouwen zijn in Amsterdam, maar ook in Arnhem hebben we heel wat pareltjes waar we flink mee kunnen shinen. Bijvoorbeeld het Duivelshuis, de kerk en de villa in Sonsbeek. Voordeel: je hoeft niet uren in de rij.

Al die hippe zaken komen toch naar Arnhem

Foto: De Gelderlander

Natúúrlijk is Arnhem hartstikke hip en happening, maar hoe je het ook wendt of keert: op het gebied van winkels en horeca lopen de Amsterdammers vaak (een tikkeltje) voor op ons nuchtere Arnhemmers. Geen probleem hoor, want de échte successen trekken toch al gauw Amsterdam voorbij en strijken ook neer in onze mooie stad. Zo is het aanbod aan vegan en glutenvrij eten groter dan jaren terug, hebben we talloze toffe koffiebars en conceptstores en blijven de flops meestal weg.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.