Zoveel bomen zijn er in 2018 geplant in Arnhem en in deze wijken staan ze

Door Flip Zandanel 10 januari 2019

Dat Arnhem een enorm groene stad is hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar wist je al dat onze stad het afgelopen jaar een stukje groener is geworden?

In onze stad staan op dit moment meer dan 50.000 bomen. Hoe we dat weten? De gemeente Arnhem noteert het iedere keer als er een boom wordt geplant en ook waar die wordt geplant. Handig! Zo zien we bijvoorbeeld dat in de wijk Burgemeesterswijk en Hoogkamp de meeste bomen staan: 6.000! Niet zo gek natuurlijk, want de grootste parken van Arnhem, Sonsbeek en Zypendaal, horen daar ook bij.

Nieuwe bomen in 2018

De afgelopen tijd is de gemeente Arnhem flink aan het planten geweest, want er zijn in 2018 1100 Arnhemse bomen bijgekomen! Bijna een kwart daarvan staat in de wijk Elden. Bekijk hieronder hoeveel nieuwe bomen er in jouw wijk zijn bijgekomen.

Tekst gaat door onder de grafiek.

Wow, wat een grote verschillen! In sommige wijken zijn er in 2018 heel veel bomen geplant, maar in sommige wijken geen één. Niet heel Arnhem is dus groener geworden.

Boomsoorten

Nu we het er toch over hebben: laten we meteen even kijken welke boomsoort er dit jaar het meest geplant is. Dat is met ruime afstand de eik. Op de eerste plaats staat de wintereik en daarna komt de zomereik. Weten we dat ook weer!

Meer over

Gemeente

adv.