Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x zo zorgt de gemeente ervoor dat het niet te druk is in de stad

Door Jolinda van Alfen 28 mei 2020

Met de mooie weersvoorspellingen en een extra lang weekend vrij wil jij misschien ook wel de stad in. Maandag een terrasje pakken, want het mag dan weer! Maar kan dat allemaal wel veilig? De gemeente Arnhem heeft een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt. We zetten ze op een rij.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

City Hosts

Bij de entrees van de binnenstad en/of op drukke plekken, staan vanaf 30 mei in het weekend en tijdens drukke feestdagen City Hosts die bezoekers welkom heten, gastvrij ontvangen en informeren over de situatie in de stad. Deze City Hosts, die werken in opdracht van de gemeente en Platform Binnenstad Arnhem, spelen een belangrijke rol bij het spreiden van het publiek in de binnenstad. Als het bijvoorbeeld te druk wordt in de hoofdwinkelstraat, verwijzen zij je naar andere delen van de (binnen)stad, bijvoorbeeld het Modekwartier.

via GIPHY

Swipe voor meer maatregelen

Extra ruimte op het terras

Horecaondernemers met een terras krijgen onder voorwaarden extra opstelruimte voor het terras tot 1 oktober 2020. Lees hier meer:

Move over! Zo krijgen Arnhemse terrassen tijdelijk meer ruimte

We moeten nog eventjes geduld hebben, maar vanaf 1 juni kunnen we eindelijk weer genieten van een ij...
terras korenmarkt mooi weer arnhem

Uit eten of terrasje pakken in Arnhem: zo ziet dat er straks uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Arnhemse horeca weer open! Feestcafés, clubs en dis...

Stickers op de stoep en straat

Op het wegdek in de winkelstraten zijn aanwijzingen aangebracht, zoals zoveel mogelijk rechts houden en die belangrijke 1,5 meter bewaren. De gemeente houdt goed in de gaten hoe druk het in de stad is en kan zo nodig extra maatregelen nemen.

Foto: gemeente Arnhem

Swipe voor meer maatregelen

Vaker groen licht

Kom je op de fiets of lopend naar de stad? Dan is het wel zo handig als je niet met z’n allen bij een verkeerslicht staat te wachten. Bij een aantal belangrijke kruisingen krijg je nu vaker groen licht. De installaties op diverse kruisingen zijn daar voor aangepast. Dit geldt bijvoorbeeld op de centrumring vanaf het Airborneplein tot en met de Apeldoornseweg en voor de fietsoversteek Oude Stationsstraat – Jansstraat. Omdat de middelbare scholen ook weer open gaan op 2 juni, is ook op een aantal belangrijke schoolroutes de wachttijd voor fietsers verkort.

foto: indebuurt Arnhem

Swipe voor meer maatregelen

Extra uitstaphaltes

Ook in het openbaar vervoer zijn maatregelen genomen. Zo is vanaf 1 juni een mondkapje verplicht, ook in de bus. Verder heeft de gemeente Arnhem de drukke bushaltes op het Velperplein en op Arnhem Centraal zijn zo aangepast dat instappende reizigers geen uitstappende reizigers tegenkomen. Daarvoor zijn extra uitstaphaltes gemaakt.

Foto: indebuurt Arnhem

Swipe voor meer maatregelen

E-bikes beschikbaar

Inwoners en bezoekers van Arnhem kunnen binnenkort op drie locaties een elektrische deelfiets huren, namelijk bij station Arnhem-Zuid, bij Gelredome en bij Arnhem Centraal (Sonsbeekzijde). Daardoor hoeft minder gebruik te worden gemaakt van het openbaar vervoer. Elke locatie krijgt 8 fietsen die via een app gehuurd kunnen worden. Het gaat hier om een EU-project, genaamd E-hubs.

Swipe voor meer maatregelen

Loket

Voor ondernemers of organisaties die vragen hebben of hulp nodig hebben bij de voorbereiding op de nieuwe fase die 1 juni in gaat, heeft de gemeente deze week een speciaal loket geopend waarin een multidisciplinair team klaar zit: Loket Anderhalve-meter. Het gaat vooral om vragen rond wet- en regelgeving. Ook bespreekt en beoordeelt dit team tijdelijke initiatieven die leven bij ondernemers rond de 1,5 meter samenleving. Heb je een vraag, dan kun je mailen naar [email protected]

via GIPHY

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Gemeente

adv.