Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zijn dit de mooiste lelijke plekken van Arnhem?!

Door Jolinda van Alfen 23 januari 2020

Journalist Mark van Wonderen is groot liefhebber van wegkwijnende gebouwen, verloederde winkelcentra en vergane glorie. Hij reisde het hele land af om deze plekken vast te leggen. In de reisgids Treurtrips staan de beelden van de mooiste lelijke plekken van Nederland. Deze week, vast niet toevallig op Blue Monday,  kwam de gids uit. Arnhem ontbreekt niet in dit grappige boek.

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Voordat we de, volgens Mark, treurigste plekken van Arnhem noemen, vragen we jullie: wat zijn de mooiste lelijke plekken volgens jou? Heeft Arnhem eigenaardige plekken die zo lelijk zijn, dat het vanzelf weer mooi wordt? Volgens Mark van Wonderen moet je in Arnhem in ieder geval naar:

Presikhaaf

Foto: De Gelderlander Gerard Burgers

“De buurt wordt, zoals dat gaat bij achterstandswijken, flink opgeknapt en met het winkelcentrum is dit in de jaren negentig al gebeurd. Toch is het daar nog altijd goed toeven.” Zo leven wij in de reisgids Treurtips. Mark meldt dat Kronenburg ook het bezoeken waard is.

Rijnwijk

Foto: De Gelderlander Gerard Burgers

De tweede Arnhemse plek die je niet over moet slaan als je van treurnis houdt, is volgens Mark de Rijnwijk. “Dit volksbuurtje aan de oever van de Rijn is gebouwd midden op een industrieterrein en is nogal bijzonder. ”

Ook interessant

Foto: De Gelderlander Rolf Hensel

Volgens de Treurgids zijn Station Velperpoort en het kunstwerk De Sfinx naast de John Frostbrug ook prima treurplekken. De binnenstad is de moeite waard vanwege de Blikken Bioscoop en het aardvarken. Natuurlijk willen wij weten of jij deze plekken ook als treurplekken beschouwd, of weet jij nog betere mooie lelijke plekken? Laat het ons weten!

Lees ook

shared space arnhem steenstraat fietsen verkeer

9 x waar niet over nagedacht is in Arnhem

We plaatsten laatst de oproep: waar in Arnhem is echt niet over nagedacht? En we werden overladen me...

Hier is niet over nagedacht in Arnhem- DEEL 2

Een tijdje geleden schreven wij naar aanleiding van een oproep het artikel: 9 x waar niet over naged...
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.