Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! De binnenstad van Arnhem wordt (nog) groener

Door Brechtje van Dam 12 september 2018

Toegegeven: Arnhem is al een best groene stad. We hebben een prachtig stadspark vlakbij het centrum en veel groen aan de singels. Maar het mag zeker nog wat groener! Daar gaat de gemeente Arnhem dit najaar werk van maken.

Dit najaar wordt de Arnhemse binnenstad flink opgeknapt wat de groenvoorziening betreft. Op 85 plekken in de stad wordt extra groen aangelegd. Dat zal zijn in de vorm van geveltuintjes, klimpalen met gevelgroen en rijstvrijstalen boom- of plantenbakken. Het gaat er dus behoorlijk anders uitzien aan het einde van het jaar. Deze actie is de tweede ronde van het groenproject voor de binnenstad. Dat is een project opgezet door bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem en de gemeente.

In mei van dit jaar werden ondernemers en bewoners uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken voor de tweede ronde van het vergroeningsproject. Dit keer konden geïnteresseerden gebruik maken van de regeling waarbij 80% van de kosten werden vergoed en 20% uit eigen zak moest worden betaald.

Derde ronde

Ook dit keer was de belangstelling dermate groot dat niet alle aanvragen door kunnen gaan. Daarom gaan de initiatiefnemers met elkaar in gesprek of er ook nog een derde ronde
komt. Als alles volgens planning verloopt wordt in oktober het groen toegevoegd.

In onder meer de Ruiterstraat, de omgeving van het Brouwersplein, de Bovenbeekstraat, de Oude stationsstraat en de omgeving van Grand Café Dudok verschijnen er rond die tijd grote en kleine plantenbakken en geveltuintjes. In het Korenkwartier zijn al voor de zomer de eerste
klimplanten geplaatst. Bovendien zal de keermuur achter de Korenbeurs nog deze maand over vrijwel de hele lengte worden aangekleed met een haag waardoor het stenige gebied een flinke groene impuls krijgt.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.