Wow! 4 x zo gaat de Rijnkade er over een paar jaar uitzien

Door Jolinda van Alfen 20 februari 2019

Het is je vast niet ontgaan, er zijn werkzaamheden bij de Rijnkade. De komende jaren gaat er van alles gebeuren, de Rijnkade zal er in toekomst anders uit gaan zien. We zetten even op een rijtje voor je hoe het allemaal gaat worden en waarom de opknapbeurt nodig is.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Rijnkade versterken

De Rijnkade is over een lengte van 1,2 kilometer afgekeurd voor een extreem hoog water situatie. Voordat je nu denkt, wow dat is best wel gevaarlijk. Think again, het is alleen onveilig bij waterstanden die gemiddeld eens in de 1250 jaar voorkomen. Hoe dan ook, de Rijnkade moet voor de waterveiligheid versterkt worden. Het waterschap doet dit samen met de gemeente, provincie en Rijkswaterstaat. In 2021 wordt het project trouwens pas daadwerkelijk uitgevoerd, tot die tijd zijn er allerlei voorbereidingen. Hier kun je meer lezen over de planning.

Swipe voor nog meer beelden!

Veel groen en trappen

Rijnkade nieuw
De nieuwe Rijnkade. Beeld: Waterschap Rijn en IJssel

Wat ons vooral opvalt aan de tekeningen is dat het verschil tussen de hoge en de lage kade niet meer zo groot is. Doordat er op een aantal plekken trappen en hellingbanen komen, is er meer verbinding. Zo kun je makkelijker genieten van het uitzicht op de rivier. De bestaande stenen kunnen een nieuwe look krijgen, door planten te laten groeien in de voegen.

Skatebaan onder de brug

Beeld: Waterschap Rijn en IJssel

Het gedeelte onder de Nelson Mandelabrug leent zich volgens de plannen goed voor urban sports. Het ziet er op de tekeningen in ieder geval hartstikke tof uit.

Horeca meer ruimte

De horeca aan de Rijnkade moet genoeg ruimte hebben voor gezellige terrassen. Daar wordt in de plannen rekening mee gehouden. In dit filmpje zie je nog meer over de nieuwe Rijnkade:

 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.