Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wees inbrekers en overvallers voor!

Door Tian van der Snee 9 oktober 2019

Veiligheid gaat voorop! Dat weet de gemeente Arnhem maar al te goed, daarom is het deze week de week van de veiligheid. De gemeente, politie en brandweer laten zien hoe je door samen te werken inbrekers en overvallers voor kan zijn. 

Tips & tricks, we want it, vandaag om 14.00 uur worden 65-plussers ontvangen in het stadhuis waar zij les krijgen over veilig wonen, babbbeltrucs, brandpreventie, SWOA en meer.

Controles en borden

Wat gebeurt er allemaal deze week? De politie gaat meer controleren op gestolen spullen, voornamelijk op gestolen fietsen. Ook letten ze meer op fietsverlichting. De gemeente gaat samen met de politie waarschuwingsborden tegen inbraak plaatsen. Ze komen op locaties waar vaker ingebroken wordt en zo wil de gemeente en de politie dat bewoners extra opletten.

Veiligheid bevorderen

Volgens onze burgemeester Marcouch is er nog veel te winnen voor Arnhem in het kader van veiligheid. “De stad optimale veiligheid bieden blijft lastig”, vertelt Marcouch. “Er komen steeds nieuwere methodes om bij iemand thuis binnen te dringen, bijvoorbeeld door de babbeltruc.” De burgemeester wil de misdaad in Arnhem onder controle krijgen.

Op social media zullen deze week video’s online komen van mensen die zich inzetten om Arnhem veilig te houden.

via GIPHY

Ook interessant:

Mag dat: parkeren in het vak bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Arnhem uit de top 10 onveilige gemeenten en dit is waarom

MAG DAT: 10x regels van de gemeente Arnhem uitgelegd

 

 

 

Meer over

Gemeente

adv.