Arnhem

×

indebuurt categorie毛n

Meer indebuurt

Service

Tof! Gemeente Arnhem geeft gratis bomen en nestkastjes weg

Door Jolinda van Alfen 21 januari 2020

Jawel je leest het goed, de gemeente Arnhem geeft gratis bomen weg, Dus heb je nog een plekje in je tuin of op je balkon en woon je in een van de geselecteerde wijken, meld je dan snel aan. Heb je al een boom, scoor dan een gratis nestkastje. Meer vogels = mooier Arnhem.

Woont je in de binnenstad, Nieuwe Kadekwartier, Arnhems Broek, Spijkerkwartier, Klarendal, Sint Marten, Coehoorn, Kronenburg, de Overmaat of Rijkerswoerd West? Dan kom je in aanmerking voor een gratis boom en/of een vogelhuisje.

Je mag zelf kiezen

Helemaal leuk, je mag zelf kiezen welk nestkastje het beste bij jouw boom past. Er zijn 3 varianten van de vogelhuisjes beschikbaar. Ieder vogelhuisje is geschikt voor een bepaalde vogelsoort. Ook de bomen zijn verschillend, je kunt een keuze maken in de folder op de website van de gemeente.

Heb je een boom en/of vogelhuis uitgezocht? Geef je adres en jouw keuze door via [email protected] Per adres mag je maximaal 1 vogelhuisje en 1 boom aanvragen. De actie loopt van 20 januari t/m 20 februari. Dus wees er snel bij!

Ook goed tegen de processierups

Heb je een eikenboom in je tuin? Kies dan voor het vogelhuisje waar koolmeesjes graag nestelen. Deze vogels eten de eikenprocessierups. Win – win!

Waarom deze actie?

In de 10 wijken die meedoen aan de actie wordt het in de zomer te warm. Op deze plaatsen zijn ook steeds minder vogels en insecten te zien. Als het regent kan het water niet weg en lopen straten en tuinen onder. Door tegels te vervangen door bomen, struiken en bloemen wordt het in de zomer minder warm en kan regenwater snel de grond in bij een zware regenbui. En door te kiezen voor de juiste bomen hebben vlinders en bijen te eten. Met de nestkasten krijgen vogels een goede plek om te broeden.

Boom of nestkast afhalen

Op 18 maart, tijdens Nationale Boomfeestdag kunnen de eerste bomen worden opgehaald op 3 locaties van Natuurcentrum Arnhem:

Stadsboerderij Presikhaaf (Arnhem-Noord)
Stadsboerderij de Korenmaat (Arnhem-Zuid)
De Molenplaats (vlakbij centraal station en Park Sonsbeek)

En, ga jij een boompje opzetten? 馃槈

Lees ook

Best veel: duizend bomen erbij in Arnhem

Wat een leuk nieuwtje zo vlak voor de Nationale Boomfeestdag. Er komen duizend bomen bij in Arnhem. ...
de drie poortwachters

Bomendag! Dit is de meest bijzondere boom van Arnhem

Arnhem is een groene stad. Gelukkig maar, want omringd worden door natuur is goed voor de mens! We h...

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.