Tijd voor iets nieuws: zoveel Arnhemmers verlieten in 2018 onze stad

Door Flip Zandanel 21 februari 2019

Met zo’n mooie stad kunnen we het ons eigenlijk niet voorstellen, maar toch kiezen er elk jaar weer een hoop mensen voor om ons Arnhem te verruilen voor een andere gemeente of zelfs voor een ander land! Hoeveel Arnhemmers zeiden onze stad in 2018 vaarwel?

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: vorig jaar vertrokken er 11.186 mensen uit Arnhem. Daarvan verhuisden er ruim 9.000 naar een andere gemeente binnen Nederland. De rest ging nog een stapje verder: 1.322 Arnhemmers emigreerden vorig jaar naar het buitenland. Avontuurlijk!

Welkom, nieuwe Arnhemmers!

Geen zorgen: de bevolking van onze stad is niet gekrompen. Zes procent van alle Arnhemmers verhuisde vorig jaar naar een andere gemeente, maar daar die zes procent kregen we ook weer terug. Er zijn vorig jaar 9.916 Arnhemmers bijgekomen. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, maar toch: de mensen weten onze stad te vinden!

Andere gemeenten

6% van de Arnhemmers verhuisde in 2018 dus naar een andere gemeente en daar kwam ook 6% weer voor terug, maar hoe zit dat eigenlijk in andere gemeenten? Dat hebben we voor je uitgezocht! Check dit kaartje:

Als we onze stad vergelijken met andere gemeenten, hoeven we ons dus geen zorgen te maken: Arnhem groeit qua aantal inwoners lekker door! Op sommige plekken is dat wel anders, zoals de gemeente Westerwolde in Groningen: daar is de bevolking met 33% gekrompen!

Meer over

Gemeente

adv.