Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De gemeentebelasting komt er weer aan en dit moet je er over weten

Door Jolinda van Alfen 16 februari 2020

Zat jij je afgelopen tijd af te vragen wanneer we eigenlijk de gemeentelijke belastingaanslag ontvangen? Wij in ieder geval wel, dus we zochten het uit. En zetten nog even op een rij waar we ook alweer voor betalen.

Hier betaal je belasting voor

Tussen 18 en 28 februari krijg je de gemeentelijke belastingaanslag 2020 per post. Op je aanslagbiljet tref je vier belastingsoorten aan: onroerendzaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing. Ben je eigenaar van een woning of ander pand? Dan staat ook de WOZ-waarde op de aanslag. Die is berekend op de marktprijs van de woning, het pand of perceel rond 1 januari 2019.

Gemeentelijke belastingaanslag betalen

Om de gemeentelijke belastingen te betalen, kun je een automatische incasso aanvragen. Je betaalt dan automatisch en in 8 termijnen vanaf de eerste vervaldag van de aanslag. Betaal je al via automatische incasso? Dan gaat dat ook dit jaar automatisch., afhankelijk van het bedrag. Je mag het natuurlijk ook zelf overmaken. Betaal je de gemeentelijke belastingen niet op tijd, dan krijg je hiervan geen betalingsherinnering maar direct een aanmaning. Beter op tijd betalen, dus!

Lees ook:

Meer over

Gemeente

adv.