Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Door Tian van der Snee 28 november 2019

Bij veel supermarkten mag je je hond niet mee naar binnen nemen. Maar waar moet je jouw viervoeter dan laten? Mag je de hond aanlijnen aan een paaltje in Arnhem? Wij zochten het uit!

Een herkenbare situatie voor hondenbezitters: je bent net aan het koken als je ontdekt dat je een ingrediënt mist. Snel even naar de supermarkt. Hup, jas aan, tas mee en gaan. Maar dan kijkt je hond je met die lieve puppy-ogen aan. Hij smeekt om je aandacht: neem me alsjeblieft mee. Vooruit dan maar. Viervoeter mee en gaan. Maar ja… op de deur van de winkel hangt een sticker waarop staat dat je hond niet mee naar binnen mag. Wat nu?

De regels

Om erachter of je je hond aan een paaltje mag aanlijnen, raadpleegden we eerst de APV van Arnhem (De Algemene Plaatselijke Verordening, waarin alle regels staan die in de gemeente gelden). Na lang zoeken, kwamen we tot de conclusie dat hier vanuit de gemeente geen regels over zijn. Door naar de volgende bron die ons misschien kan helpen: de dierenpolitie! En wat blijkt? Er zijn geen regels over het aanlijnen van je hond bij een winkel. “In principe mag het dus gewoon”, laat een medewerker ons weten. “Maar als dieren té lang vastgebonden zitten, kun je wel een melding bij de dierenpolitie maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een hond lang in de volle zon zonder water zit. Dan komen we langs en kijken we ter plaatse wat we kunnen doen.”

Dit vroegen we ons eerder af:

MAG DAT: duiven oplaten als je gaat trouwen in Arnhem

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: voor je eigen oprit parkeren in Arnhem?

We weten allemaal dat je je auto niet voor de oprit van iemand anders mag parkeren. Daar kun je een ...

MAG DAT: stickers plakken op voorwerpen in de stad?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.