Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: duiven oplaten als je gaat trouwen in Arnhem

Door Tian van der Snee 7 november 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je duiven oplaten op je bruiloft?

Er is tegenwoordig nogal wat gedoe over van alles. Confetti is gezellig zeg je? Fout! Da’s niet goed voor het milieu. En ballonnen oplaten is ook not done, want: helemáál slecht voor het milieu en vooral voor dieren. Je mág in principe wel ballonnen de lucht in laten gaan in Arnhem. Een andere optie: witte duiven oplaten op je bruiloft. Een ultiem romantisch gebaar, toch?

Geen verbod

De gemeente Arnhem zegt dat er geen regels opgenomen zijn over het wel of niet oplaten van duiven tijdens bruiloften. “Wel hebben we het dierenwelzijn hoog in het vaandel staan en is het uitgangspunt dat er geen dierenleed veroorzaakt mag worden”, vertelt de gemeente. Kortom, het is niet verboden maar weet wel dat als je het doet, er duiven in het wild belanden waar zij niet kunnen overleven.

Rijst gooien

Gelukkig mogen oude auto’s weer wel de stad in, maar verder geen ballonnen, geen confetti en geen duiven… Lekker gezellig! Anders nog iets? Ja, kijk ook uit met rijst gooien. Het is lastig op te ruimen en daarom op sommige locaties niet eens toegestaan. Bovendien kunnen die harde, ongekookte korrels ook nog eens schadelijk zijn voor vogels. En geloof ons: je wilt geen dierenactivisten op de mooiste dag van je leven.

Wat uiteraard wél mag: Una paloma blanca van George Baker aanvragen bij de dj. Heb je toch nog witte duiven op je bruiloft 😉

Lees ook:

MAG DAT: voor je eigen oprit parkeren in Arnhem?

We weten allemaal dat je je auto niet voor de oprit van iemand anders mag parkeren. Daar kun je een ...

MAG DAT: stickers plakken op voorwerpen in de stad?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Mag dat: parkeren in het vak bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Regels: je probeert je er misschien aan te houden, maar ken je ze wel allemaal? Soms weten we gewoon...

Meer over

Gemeente

adv.