Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Camper of caravan voor de deur parkeren in Arnhem

Door Brechtje van Dam 18 juli 2019

De zomervakantie komt langzaam in zicht. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Máár, nu vroegen wij ons af: hoe lang mag ons favoriete kampeermiddel eigenlijk op de stoep staan?

Precies drie dagen, vertelt het APV ons. In dit Arnhemse reglement staat beschreven dat kampeermiddelen binnen de bebouwde kom niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg mogen staan, met een maximum van zes dagen per maand. Dan hebben we het niet alleen over caravans, maar ook over campers en vouwwagens.

Parkeerlimiet

De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je ‘m nou tóch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je ontheffing aanvragen bij de gemeente. Wordt het uitzicht niet verstoord en kun je buren de auto nog kwijt, dan mag je de caravan wellicht langer laten staan.

Overschrijden

Wie de sleurhut zónder toestemming een paar dagen langer aan de weg laat staan, krijgt meestal eerst een waarschuwing van de gemeente. Mocht je ‘m dan nog niet verplaatsen, dan kan er een boete worden uitgeschreven. Als zelfs dat niet helpt, is het wegslepen van je kampeerwagen een uiterst dwangmiddel. Zover laten jullie het vast niet komen!

Vorige keer vroegen we ons af:

pizza pizzadoos mag dat arnhem gemeente

MAG DAT: Je pizzadoos in de papierbak gooien?

Zo, de pizzabezorger is geweest. Je pizza werk je naar binnen en vervolgens zit je met een vette, st...
bankje arnhem

MAG DAT: kan je zomaar een bankje op de stoep voor je huis zetten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.