Kerst is voorbij. Maar waar kun je nu jouw kerstboom inleveren?

Door Lois de Vries 27 december 2018

Ben jij ook helemaal klaar met al die naalden in je huis? De feestdagen zijn voorbij, maar wat moet je nu met die kerstboom? Kun je die kerstboom inleveren ergens, wegbrengen of gewoon in de fik steken? Dit zijn gemakkelijkste manieren om van je kerstboom af te komen.

Van woensdag 2 januari tot en met vrijdag 11 januari 2019 haalt SUEZ de kerstbomen op. In de afvalwijzer, te vinden op www.arnhem.nl/afvalwijzer, staat op welke dag dit bij jou in de straat gebeurt.

De kerstboom in stukjes zagen

Volgens Gemeente Arnhem mag je ook je kerstboom in stukken zagen en in kleine stukken in de GFT-bak(Groente- Fruit- en Tuinafval) stoppen. Zorg wel dat je de bak op tijd aan de weg zet.

Je kerstboom naar het Afvalbrengstation brengen

Je kunt ook gratis je kerstboom naar het Afvalbrengstation brengen op het adres Beijerinckweg 9a of De Overmaat 15. Er is er dus eentje in Noord en een in Zuid. De afvalbrengstations zijn geopend tussen 09.00 en 17.00 uur.

De kerstboom aan de straat zetten

Als je een minicontainer hebt of een citybin kun je je kerstboom ook aan de straat zetten, hoe handig! Let wel op; de kerstboom mag pas op dezelfde dag dat je container word opgehaald aan de straat staan.

Je kerstboom herplanten

Waarom ook niet? Je kerstboom herplanten in je achtertuin! Dit kan natuurlijk alleen als je de kerstboom met kluit en al hebt gekocht. Tip; het beste is om de boom pas te planten na de vorstperiode. Zo kun je heel lang van je kerstboom genieten, tof!

adv.