Hier kun je in Arnhem terecht voor hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

De onthullingen van vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland kunnen een trigger zijn voor mensen die ook aangrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Waar kun je als Arnhemmer terecht voor hulp of vragen? Hier vind je contactgegevens van hulpinstanties.

Bel in een noodgeval altijd 112.

Wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Gedrag of toenaderingen die seksueel van aard zijn en de grenzen van iemand overschrijden, stelt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eén van de partijen stemt dan niet in met de uitlatingen of handelingen van de ander. Dit kan fysiek zijn, maar ook verbaal.

Meldpunt seksuele intimidatie Arnhem

In Arnhem bestaat een speciaal meldpunt voor seksuele intimidatie. Hier kunt je hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag krijgen. Of je nu zelf slachtoffer bent, of omstander of professional, iedereen is er welkom om te vertellen over ervaringen met betrekking tot seksuele intimidatie. Ook biedt het platform speciale hulp en begeleiding voor slachtoffers.

Silvia Kuster van het Meldpunt vertelt: ‘‘Wij helpen iedereen die in welke vorm dan ook te maken krijgt met catcalling, straat- of seksuele intimidatie. Indien we het idee krijgen dat iemand aangerand of verkracht is, verwijzen we diegene door naar de zedenrecherge en bieden we begeleiding bij het aangifte doen.’’

Contactgegevens

Bellen met het Meldpunt seksuele intimidatie kan op het nummer: 085-0734600. Wil je liever (anoniem) online een melding maken? Vul dan dit formulier in of stuur een mail naar [email protected].

Slachtofferhulp

Op De Ruyterstraat 246 vind je de Nijmeegse vestiging van Slachtofferhulp Nederland. Hier kun je terecht voor emotionele steun, hulp in een strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade na een ingrijpende gebeurtenis. Zo ook bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze hulp is altijd gratis.

Als je dat wil, kun je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met een hulpverlener, maar je kunt ook bellen, chatten of mailen. Dit mag je altijd doen: als je vragen hebt of behoefte hebt aan een luisterend oor.

Contactgegevens

Bellen kan (anoniem) naar 0900-0101. Via de site van Slachtofferhulp Nederland kun je daarnaast chatten met een hulpverlener. Verder kun je via de site een bericht sturen of een terugbelverzoek indienen.

Slachtofferhulp Nederland heeft een online lotgenotencommunity waar slachtoffers van seksueel misbruik ervaringen kunnen uitwisselen. Die vind je hier.

Centrum SG

Het Centrum Seksueel Geweld biedt twee soorten hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag: ondersteuning voor slachtoffers waarbij misbruik korter of langer dan zeven dagen geleden plaatsvond. Er is zowel psychische als medische nazorg. Ook als je de politie wilt inschakelen kunnen ze je hier helpen. Acute zorg voor slachtoffers wordt gegeven op de spoedeisende hulp van het Radboudumc in Nijmegen.

Korter of langer dan 7 dagen geleden

Binnen zeven dagen is de kans op psychisch herstel, op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen het grootst. Het centrum raadt aan zo snel mogelijk contact op te nemen voor hulp. Centrum SG benadrukt dat het echter nooit te laat is om hulp in te schakelen. Ook als misbruik lang geleden is, ondersteunen ze je bij het vinden van de juiste hulp in jouw situatie.

Contactgegevens

Het centrum SG kun je gratis en anoniem bellen via het telefoonnummer 0800-0188. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt via de site chatten of een contactformulier invullen. Ook vind je daar meer informatie over seksueel overschrijdend gedrag, voor zowel slachtoffers en naasten als professionals.

GGD Gelderland-Midden

Aan de Eusebiusbuitensingel 43 vind je GGD Gelderland-Midden. Hier houden deskundigen een Sense-spreekuur. Arnhemmers onder de 25 jaar kunnen daar gratis (en anoniem) terecht met vragen over seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken. Zo ook met vervelende seksuele ervaringen of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Contactgegevens voor het spreekuur

Als je daar behoefte aan hebt, kun je een afspraak maken voor het spreekuur. Dat kan door te bellen naar 088–3556600, op werkdagen tussen 10.00 en 12.30 uur. Je kunt ook mailen naar [email protected]. Op de site van Sense vind je meer informatie en kun je chatten met een hulpverlener.

Contactgegevens voor een SOA-test

Is het langer dan zeven dagen geleden dat het seksueel overschrijdende gedrag plaatsvond? Dan kun je bij de GGD terecht voor een SOA-test. Een afspraak maak je door te bellen naar 088-3556600. Dat kan op werkdagen tussen 10.00 uur een 12.30 uur.

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie is een landelijke organisatie die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag biedt. Ook in het geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze werken met psychologen en maatschappelijk werkers en luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar andere passende hulp.

Het contact dat je met hulpverlening hebt, is op afstand. Er is geen fysieke vestiging van MIND in Arnhem.

Contactgegevens

Je kunt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur bellen naar 0900-1450, via de site chatten of een mail sturen of WhatsAppje sturen naar 06-13863903. Dat laatste kan op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

De politie

Als je melding wil doen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, kun je dat bij de politie doen. Dat gesprek voer je met zedenrechercheurs. Zij beoordelen vervolgens of er iets strafbaars is gebeurd en of er nader onderzoek nodig is. Je mag bij een gedeelte van dit gesprek iemand meenemen. De politie werkt samen met het Centrum Seksueel Geweld voor eventueel sporenonderzoek op je lichaam.

Aangifte

Als er iets strafbaars is gebeurd, kun je aangifte doen. Hierover mag je zelf beslissen. Na een aangifte begint de politie een strafrechtelijk onderzoek, waarna een verdachte mogelijk voor de rechter verschijnt. Meer hierover lees je op deze pagina op de site van de politie. Wil je graag hulp bij je aangifte? Het Meldpunt seksuele intimidatie in Arnhem biedt speciale begeleiding.

Contactgegevens

Je kunt een melding maken bij de politie door te bellen naar 0900-8844. Dat is een landelijk nummer. Het Arnhemse politiebureau vind je aan de Beekstraat op nummer 39.

Andere instanties die jou kunnen helpen:

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Ka-ching! Zoveel werd in 2021 gemiddeld overboden voor een huis in Arnhem”

Ka-ching! Zoveel werd in 2021 gemiddeld overboden voor een huis in Arnhem

Hoeveel overbieden huis Arnhem
Ga naar “Tips voor (nieuwe) stadsgenoten: dit moet je regelen bij een verhuizing in Arnhem”

Tips voor (nieuwe) stadsgenoten: dit moet je regelen bij een verhuizing in Arnhem

verhuizen Arnhem
Ga naar “Dit is waarom er metalen plaatjes in de grond zitten in Arnhem”

Dit is waarom er metalen plaatjes in de grond zitten in Arnhem

Metalen plaatjes

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Kipling dames tas € 32,99”

Kipling dames tas € 32,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00”

5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Blokker koekenpannenserie Comfort van € 14,99 voor € 8,99”

Blokker koekenpannenserie Comfort van € 14,99 voor € 8,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Jurk** M t/m XL € 9,99”

Jurk** M t/m XL € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Food Corner medewerker”

Food Corner medewerker

 • Amazing Oriental Arnhem
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Interieurverzorger”

Interieurverzorger

 • Amazing Oriental Arnhem
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Productiemedewerker (medewerker textiel) m/v”

Productiemedewerker (medewerker textiel) m/v

 • 2Switch
 • Fulltime/Parttime
kringloopwinkels in Arnhem
Ga naar “Taxichauffeur Arnhem”

Taxichauffeur Arnhem

 • Top Support Nederland BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Teamleider Textiel Arnhem”

Teamleider Textiel Arnhem

 • 2Switch
 • Fulltime/Parttime
kringloopwinkels in Arnhem

Agenda

Ga naar “Auditie 20 mei 2022 vooropleiding dans Studio26”

Auditie 20 mei 2022 vooropleiding dans Studio26

 • Studio26 – podium voor creatieve industrie
 • 20 mei 2022
Presentatie MC 3Presentatie MC 3

Topper

Ga naar “Hommelsemarkt Hemelvaartsdag 26 mei 2022”

Hommelsemarkt Hemelvaartsdag 26 mei 2022

 • Hommelsemarkt
 • 26 mei 2022

Topper