Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig om te weten: dit kun je met jouw oude kerstboom in Arnhem doen

Door Lois de Vries 2 januari 2020

Ben jij ook helemaal klaar met al die naalden in je huis? De feestdagen zijn voorbij, maar wat moet je nu met die kerstboom? Kun je die kerstboom inleveren ergens, wegbrengen of gewoon in de fik steken? Dit zijn gemakkelijkste manieren om van je kerstboom af te komen.

SUEZ haalt kerstbomen tussen 6 januari en 11 januari 2020 op. Zet de boom aan de straat op de dag dat de minicontainer/ citybin voor GFT wordt opgehaald of plaats hem bij een ondergrondse container. Gratis afleveren bij een van de afvalbrengstations kan ook.  In de afvalwijzer, te vinden op www.arnhem.nl/afvalwijzer, staat op welke dag dit bij jou in de straat gebeurt.

De kerstboom in stukjes zagen

Volgens Gemeente Arnhem mag je ook je kerstboom in stukken zagen en in kleine stukken in de GFT-bak(Groente- Fruit- en Tuinafval) stoppen. Zorg wel dat je de bak op tijd aan de weg zet.

Je kerstboom naar het Afvalbrengstation brengen

Je kunt ook gratis je kerstboom naar het Afvalbrengstation brengen op het adres Beijerinckweg 9a of De Overmaat 15. Er is er dus eentje in Noord en een in Zuid. De afvalbrengstations zijn geopend tussen 09.00 en 17.00 uur.

De kerstboom aan de straat zetten

Als je een minicontainer hebt of een citybin kun je je kerstboom ook aan de straat zetten, hoe handig! Let wel op; de kerstboom mag pas op dezelfde dag dat je container word opgehaald aan de straat staan. Heb je geen minicontainer? Plaats dan de kerstboom in de periode van 6 tot en met 11 januari bij de ondergrondse container.

Je kerstboom herplanten

Waarom ook niet? Je kerstboom herplanten in je achtertuin! Dit kan natuurlijk alleen als je de kerstboom met kluit en al hebt gekocht. Tip; het beste is om de boom pas te planten na de vorstperiode. Zo kun je heel lang van je kerstboom genieten, tof!

Lees ook

vuurwerkresten vuurwerkafval arnhem

Zo ruim je vuurwerkafval in Arnhem op

De straten kleuren rood vandaag! Van het vuurwerk, dan. Gisteren hebben wij met z'n allen feest gevi...

Vette actie: hier kun je je gebruikte frituurolie inleveren in Arnhem

Oliebollen, kipkrokantjes, verse friet en aardappelkroketjes... Waarschijnlijk heeft jouw frituurpan...

adv.