Fietsactie in Arnhem: op de fiets naar de stad levert je geld op!

Door Brechtje van Dam 22 juni 2017

Deze zomer loont het extra om de fiets naar de stad te pakken. Vanaf 21 juni kun jij sparen voor een cadeaukaart als je jouw fiets stalt bij de bewaakte stalling op het Gele Rijdersplein of onder Topshelf. Dit is hoe de fietsactie werkt. 

Hoe werkt het?

Wanneer je naar de binnenstad komt pak je lekker de fiets. Kan prima, met dit weer. Elke keer dat jij jouw fiets stalt bij een van de deelnemende fietsenstallingen krijg je een sticker. Wanneer je drie stickers hebt verzameld kun je deze op de speciale actieflyer plakken die te verkrijgen is bij de fietsenstallingen. Die flyer lever je in bij een van de Dit is PAS Arnhem verkooppunten en je krijgt jouw cadeaukaart ter waarde van €5,-.  De verkooppunten vind je hier. De fietsactie loopt de hele zomer of tot de flyers op zijn.

Fietsactie van de gemeente

Deze speciale fietsactie maakt onderdeel uit van de campagne ‘Hé kom aan’, een actieplan vanuit de gemeente om de verkeersdrukte in de binnenstad tegen te gaan. Eerder was er al een actie omtrent het parkeren in de stad. Hierdoor werden mensen die met de auto de stad bezoeken gestimuleerd pas na de spits te vertrekken (lees hier meer). Nu ligt de nadruk dus op het bezoeken van de binnenstad met de fiets om zo drukte tegen te gaan. Een perfect moment ervoor want het weer is top en fietsen is ook nog gezond!

fietsactie

Samenwerking met ondernemers

De Arnhemse ondernemers werken aan de fietsactie mee door de ‘Dit is Pas Arnhem’ aan te bieden. Deze cadeaukaart wordt geaccepteerd door tientallen winkels, horecabedrijven en culturele instellingen. Alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op de website van Dit is PAS Arnhem. De campagne is onderdeel van het landelijke programma Beter Benutten waarmee de overheid het aantal verkeersknelpunten wil verminderen. De campagne Hé Kom Aan richt zich op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits. Meer informatie over dit programma is te vinden op de website van ‘Hé kom aan’.

Meer over

Doen Gemeente

adv.