Even opletten als je naar de stad gaat voor Winter Arnhem!

Door Jolinda van Alfen 14 december 2018

We riepen het eerder al, Arnhem krijgt de grootste kerstmarkt van het oosten. En zondag 16 december is het dan zover. De organisatie van Winter Arnhem verwacht flink veel publiek. Er zijn dan ook een aantal maatregelen genomen om al het verkeer goed te regelen. Wij zetten het even voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Korting met de bus

bus stakingen koningsdag 2018 arnhem
Foto: indebuurt

Bezoekers worden geadviseerd om zo mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Dus pak een van de vele bussen die van en naar het centrum rijden. Dit is ook nog lekker voordelig in de laatste drie weekenden van december. In de bus zijn speciale dagkaarten en meermanskaarten te koop, zónder OV kaart en te betalen met pinpas of creditcard. Een dagkaart kost € 5 en is een dag geldig. Kinderen van 4 t/m 11 jaar rijden mee op een speciale Kidskaartje voor € 1 (1,5 uur onbeperkt reizen; per volwassene max. 4 Kidskaartjes). De Meermanskaart kost € 10 en is een dag geldig voor maximaal twee volwassenen (18 jaar of ouder) en vier kinderen van 4 t/m 11 jaar; één reiziger moet minimaal 18 jaar zijn. Deze actie geldt alleen op de Breng bussen in de regio Arnhem Nijmegen.

Informatieborden parkeergarages centrum

parkeren in arnhem
Foto: Pixabay

In en rond de binnenstad zijn diverse parkeervoorzieningen beschikbaar. Op informatieborden langs de weg wordt aangegeven of er nog plaats is en zo nodig wordt er een alternatieve route aangeduid.

parkeren in arnhem

Alles wat je moet weten over parkeren in Arnhem

Het blijft lastig, een parkeerplek vinden in de Arnhemse binnenstad. Leuker kunnen we het helaas nie...

Extra parkeerplaats

via GIPHY

Speciaal voor de Kerstmarkt wordt ook de Markt voor het provinciehuis opengesteld om betaald te parkeren. Hoe handig is dat?

Park en ride bij Gelredome

 

Foto: ANP

Bezoekers kunnen ook terecht op het gratis parkeerterrein bij Gelredome. Vandaar rijdt er iedere 10 minuten een bus naar het centrum van Arnhem.

Pakketservice

via GIPHY

Kom je op de fiets en heb je net iets te veel geshopt? Dan is er een extra service. Je kunt je pakjes vanuit de binnenstad aan huis laten bezorgen door de Groene Rijders. In de winkel koop je een pakketje, dat daarna wordt opgehaald door de pakjesservice en naar een verzamelpunt in het centrum gebracht. Daar wordt het door de Groene Rijders gesorteerd en binnen de afgesproken tijd bij jouw thuis afgeleverd in heel Arnhem, behalve wijk de Schuytgraaf en de Veluwezoom. Helaas is dit te ver fietsen voor de rijders om binnen de beschikbare tijd te kunnen bezorgen.

Meer lezen over kerst

Handig! 13 x toffe cadeauwinkels in Arnhem

Met kerst of gewoon omdat er iemand jarig is breekt het zweet ons regelmatig uit. Wat moeten we nu w...

7x toffe feestjes in Arnhem tijdens de kerstdagen

De kerstdagen zijn natuurlijk een uitstekende reden voor een goed feestje! En ook dit jaar zijn er w...

Handig! 7 x Arnhemse tips om jouw kerstboom mooi te houden

Zo, de lampjes zitten erin. En ze doen het ook nog! Ballen en de hele mikmak en klaar is jouw pracht...

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.