Dit verdient een gemeenteraadslid in Arnhem

Door Brechtje van Dam 14 maart 2018

Afgelopen zondag – 11 maart – maakte Arjen Lubach een item over het salaris van gemeenteraadsleden. Wij vroegen ons af: wat verdient een gemeenteraadslid in Arnhem? We zochten het uit. 

Vergoeding in Arnhem

Een gemeenteraadslid krijgt een vergoeding voor zijn of haar werk. Deze vergoeding is afhankelijk van het aantal inwoners van de stad. Bij de laatste telling had Arnhem 154.497 inwoners. Daarmee vallen wij in categorie 8: een gemeente met 150.001 tot 375.00 inwoners. De vergoeding die hierbij hoort en die onze gemeenteraadsleden dus krijgen is: €1.932,14 per maand bruto. Dat is een flink verschil met de burgemeester en de wethouders. Wethouders verdienen bijvoorbeeld €8.774,65 en de burgemeester zit nog iets hoger in salaris. Daarover lees je hier meer.

Extra vergoedingen

Naast deze werkvergoeding zijn er ook nog enkele andere vergoedingen te krijgen. Zo heeft elk gemeenteraadslid een mogelijkheid tot onkostenvergoeding van €222,26. Werken als gemeenteraadslid is trouwens ook geen fulltime functie, veel gemeenteraadsleden hebben ernaast nog een baan.

Bron cijfers: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 

gemeenteraadsverkiezingen 2018 in arnhem

De gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Arnhem: waar stemmen we eigenlijk voor?

Het is weer zover. Woensdag 21 maart duiken we met zijn allen de stemhokjes in om een vakje in te kl...
gemeenteraadsverkiezingen arnhem 2018 stemmen

Kiezers opgelet: de Arnhemse stemwijzers staan online!

Moeten de blauwe golven weg of niet? Willen we meer winkels, ruimere openingstijden of een veiligere...

Meer over

Gemeente

adv.