Balen! Huren in Arnhem is wéér ietsje duurder geworden

Door Brechtje van Dam 10 mei 2018

Het geldt al lang niet meer alleen voor de Randstad: als je voor een prikkie een woning wil huren, moet je ook niet in Arnhem zijn. De prijzen van woningen in de vrije sector zijn relatief hoog. Voorlopig lijkt dat niet te veranderen, want Arnhemse optrekjes  zijn wéér wat duurder geworden, blijkt uit de cijfers van huurwoningensite Pararius.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zijn de huren in Arnhem gestegen met 2,3 procent. Het laatste kwartaal heeft weliswaar een kleine daling plaatsgevonden maar de gemiddelde prijs per vierkante meter blijft ook in onze stad vrij hoog: €10,54 per m2. Even ter vergelijking: van de middelgrote steden huur je in Apeldoorn het goedkoopst. Daar betaal je €10,43 per vierkante meter. De prijs voor een vrije sector huurwoning in Amsterdam blijft al jaren het hoogst: daar betalen huurders gemiddeld €22,48 per vierkante meter per maand.

Te weinig huurhuizen

Hoe komt het dat de huurprijs van huizen zo stijgt? Volgens Pararius heeft dat alles te maken met de grote vraag naar huurwoningen. Landelijk gezien overschrijdt de vraag het aanbod jaarlijks met zo’n 83.000 woningen en groeit het tekort aan huurwoningen minimaal door tot jaar 2020…

Ook op het gebied van koophuizen wordt de woningmarkt steeds krapper. Meer daarover lees je hier:

woningen prijzen arnhem koophuizen

Wow: dit is nu de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Arnhem

De Nederlandse huizenprijzen zijn vorig jaar (2017) met 8 (!) procent gestegen, blijkt uit cijfers v...
woning miljoen arnhem

Voor deze 5 Arnhemse woningen heb je minstens een miljoen euro nodig

Bij mensen naar binnengluren is hartstikke leuk, nog leuker als het een pittig duur huis is! Voor de...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.