Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Arnhemse flitspaal deelt elke 41 minuten een boete uit

Door Redactie indebuurt Arnhem 15 oktober 2019

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een flitspaal. Maar bij welke flitspaal in Arnhemse wordt er het vaakst geflitst en hoe vaak?

4272 boetes

Het CJIB heeft het aantal flitsboetes berekend over het tweede tertiaal (mei tot en met augustus) van 2019 en daaruit blijkt direct één ding: Arnhemmers houden van hard rijden. Te hard. In de eerste vier maanden van dit jaar werden in onze gemeente in totaal 25.995 boetes uitgedeeld. Heftig!

De meeste boetes kwamen vanuit de flitspaal aan Nijmeegseweg-Batavierenweg. Die betrapte in de eerste vier maanden van dit jaar 4.420 automobilisten op te hard rijden en 32 mensen op rijden door rood. Dat betekent dat er elke 41 minuten iemand de pineut was bij deze paal, omgerekend.

De flitspaal die daarnaast de meeste boetes uitdeelde was degene op de Batavierenweg west (2,988 boetes) en daarna de flitspaal op de Nijmeegseweg zuid-west (2.637 boetes).

Nederland

In totaal zijn in de tweede vier maanden van dit jaar 2.974.497 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen, blijkt uit gegevens van het CJIB. Dat is iets minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 3.230.893 verkeersboetes opgelegd.

Lees ook:

Opletten! Deze Arnhemse flitspalen flitsen het vaakst

Natuurlijk moet je je altijd aan de snelheid houden. Maar het is goed om te weten waar je in Arnhem ...

Dit is waarom Arnhemmers uit 26.709 huishoudens nooit geflitst worden

Wist je dat ruim een kwart van de Nederlandse gezinnen leeft zonder een motorvoertuig? Dat zijn onge...
mobiele flitsers

Op deze plekken vlakbij Arnhem vind je geregeld een mobiele flitscontrole

Ze zijn bijna niet te missen: de grijze busjes onder de brug of in de berm met daarin agenten die be...

Meer over

Gemeente

adv.