Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Ziekenhuis Top 100 is bekend: zo scoort het Rijnstate Ziekenhuis

Door Tian van der Snee 11 november 2019

Hoe goed worden we eigenlijk verzorgd in het Rijnstate Ziekenhuis? Het AD zocht het uit met de AD Ziekenhuis Top 100. Dit is hoe het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate scoorde.

De Ziekenhuis Top 100 maakt onderscheid tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Het Arnhemse ziekenhuis staat op de 13e plaats in de categorie topklinische ziekenhuizen. Er deden 26 ziekenhuizen mee in deze categorie. We zijn ten opzichte van vorig jaar een aantal plekken gezakt. In 2018 stonden we nog op plek 5. Hoewel het ziekenhuis een aantal plekken is gedaald, zijn de patiënten nog steeds tevreden. Uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen komt het rapportcijfer 7,7 voor patiënttevredenheid. Meer cijfers over Rijnstate weten? Klik dan hier.

Beste ziekenhuizen

Het beste topklinische ziekenhuis? Dat is het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Het beste streekziekenhuis is het Rivas Beatrixziekenhuis uit Gorinchem.

De Ziekenhuis Top 100

Het AD is elk jaar druk bezig om de Ziekenhuis Top 100 samen te stellen. De journalisten kijken naar 33 criteria die iets zeggen over het niveau van de zorg, zoals toezicht op medicijngebruik, uitkomsten van veelvoorkomende of juist heel complexe operaties, de kwaliteit van de verpleging en tijdige start van een behandeling. De krant toetst ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geeft patiënten de kans om de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.

Lees ook:

Zo lang zijn de wachttijden bij ziekenhuis Rijnstate Arnhem

Wie recent een ziekenhuisbezoek heeft gepland, had er wellicht mee te maken: wachttijden. Soms kun j...

Handig! Niet meer zoeken naar een parkeerplaats bij Rijnstate

Het kan nog wel eens druk zijn op de parkeerplaats van ziekenhuis Rijnstate. Geen zin om rondjes te ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.